spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 4, 2023
Altele
  AcasăEvenimentRiscă închisoarea după ce s-au luat la întrecere pe DN66

  Riscă închisoarea după ce s-au luat la întrecere pe DN66

  Câteva minute de adrenalină îi poate costa închisoare pe trei tineri din Târgu Jiu şi Novaci. Tinerii teribilişti au fost prinşi de poliţiştii rutieri în timp ce se luau la întrecere cu maşinile, pe DN66. Au fost conduşi la sediul poliţiei, iar acum sunt cercetaţi penal pentru participarea în calitate de conducător auto la întreceri neautorizate pe drumurile publice.

  Acţiunile oamenilor legii menite să prevină accidentele rutiere le-au venit de hac unor tineri iubitori de adrenalină. Aceştia au fost prinşi de poliţiştii rutieri în timp ce se întreceau cu maşinile pe un drum naţional, respectiv în afara localităţii Bumbeşti Jiu. Au fost duşi imediat la sediul Poliţiei, acolo unde au fost înştiinţaţi că riscă să îşi petreacă între 3 luni şi un an în spatele gratiilor.

  ,,Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Gorj s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că doi tineri de 22 și 31 de ani, din municipiul Târgu-Jiu și un tânăr de 24 de ani, din oraşul Novaci, au participat în calitate de conducători auto, cu autoturismele personale, la întreceri neautorizate, pe D.N. 66, în afara localităţii Bumbeşti-Jiu. Tinerii au fost conduși la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

  Cei care participă la astfel de întreceri neautorizate vor fi sancţionaţi drastic. ,,Polițiștii recomandă conducătorilor auto să respecte prevederile legale privind circulația rutieră pe drumurile publice, pentru prevenirea accidentelor cu consecințe grave. Conform art.339, alin.2, din Codul Penal ”(2) Participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”, au mai comunicat aceştia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: