spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăEvenimentScandal pe apa de la Centrul de îngrijire Suseni

  Scandal pe apa de la Centrul de îngrijire Suseni

  suseni-centruApa cu care este alimentat Centrul de îngrijire Suseni, din comuna Runcu, nu este potabilă, motiv pentru care unitatea se aprovizionează cu apă îmbuteliată. Conducerea Centrului de îngrijire susține că apa din rețeaua publică nu corespunde și nu poate fi consumată, în timp ce primarul comunei Runcu, Adi Câmpeanu, declară că unitatea de asistență socială nu este racordată la rețeaua publică și are sursa proprie de alimentare: „Nu este nicio problemă la noi. Nu sunt racordați la sursa noastră de apă. Au propriul racord și nu sunt alimentați de la conducta de apă potabilă a satului. Centrul de la Suseni nu este racordat la sistemul de alimentare cu apă al satului. Noi facem probe de analize din două în două săptămâni și nu sunt probleme. Cei de la laboratorul Aparegio au spus că nu au văzut o apă așa de curată, pentru că este vorba de izvoare pe care le-am captat. Cei de la Centrul de îngrijire Suseni au un racord făcut la o conductă de apă veche pe care o folosesc pentru spălătorie și spălat vase, iar, în rest, au contract cu o firmă care le livrează apă îmbuteliată. Apa din sursa noastră nu are niciun fel de probleme”.

  Primarul Câmpeanu: „Nu le-am voie să se racordeze“

  suseni„Nu le-am dat voie să se racordeze pentru că sunt consumatori foarte mari și rămâne satul fără apă. Le-am spus acest lucru de la început. Sunt 140 de asistați care trebuie spălați zilnic, hainele trebuie spălate, iar în perioada anterioară funcționa și bucătăria. Se consuma foarte multă apă și nu le-am dat voie să se racordeze. Le-am spus că le dau voie să se racordeze cu un racord de 3/4, conform hotărârii de Consiliul Local. Eu nu vreau să las satul fără apă. Eu știu că sunt racordați dintr-o conductă veche care aparține de Lafarge”, mai spune primarul comunei Runcu.

  Centrul este racordat la conducta veche de apă

  Mircea Andrei, directorul adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, susține că racordul de apă este făcut tot la conducta veche de apă a comunei, care face parte tot din rețeaua publică: „Centrul de îngrijire este racordat la conducta cea veche de apă, nu la cea nouă. Și conducta respectivă aparține tot de Primăria Runcu. Soluția este racordarea Centrului Suseni la conducta nouă, pentru că vorbim de o instituție cu angajați de pe raza localității. Centrul nu a făcut vreo investiție pentru o nouă sursă de apă. În anul 2014 s-a făcut un referat justificativ, pentru că apa nu ar fi potabilă și se achiziționează apă îmbuteliată. Atât personalul, precum și beneficiarii centrului folosesc apă îmbuteliată”, susţine Mircea Andrei. Stelian Luca, șeful Centrului de îngrijire Suseni, spune că aproximativ 40 de bidoane sunt aduse săptămânal. Conducerea Consiliului Judeţean Gorj va demara o anchetă la Căminul de Bătrâni din Suseni. 87 de persoane cu diferite grade de handicap sunt internate în cadrul Centrului de îngrijire Suseni.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: