spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăEvenimentSuccesul operației tânărului înjunghiat, asigurat de o echipă completă a SJU Târgu...

  Succesul operației tânărului înjunghiat, asigurat de o echipă completă a SJU Târgu Jiu!

  -Doctorii Neagu și Dîrnu, plus o armată de asistente de la Chirurgie, Anestezie, Terapie Intensivă, Transfuzie Sanguină au conlucrat perfect.
  -Operația a durat patru ore, a fost grea, dar viața tânărului pacient de 29 de ani a fost salvată.
  -Pacientul este stabil, i-a fost scoasă splina, iar doctorii au dat, conform procedurii, declarații la Poliție și la Parchet.
  -Tânărul operat este îngrijit la Terapie Intensivă.

  Un incident grav a avut loc vineri seara, în apropiere de Primăria Târgu Jiu, după ce doi tineri, prieteni până la altercație, au părăsit un cunoscut club din municipiu, în care s-au distrat împreună. Anchetatorii încă încearcă să afle ce s-a întâmplat, cu atât mai mult cu cât agresorul, pe numele căruia există un mandat de arestare preventivă, nu a fost găsit la domiciliu. Se vehiculează doar că cei doi bărbați erau în stare de ebrietate și s-au certat până când unul a scos un cuțit cu care l-a lovit pe cel care a ajuns apoi cu o ambulanță la UPU Târgu Jiu. În cauză există păreri pro și contra, sunt persoane care țin partea agresorului, spunând că acesta ar fi fost provocat, dar și persoane care susțin partea victimei, știut fiind că agresorul este recidivist. La momentul redactării acestei știri, respectivul încă este căutat de poliție.

  Chirurgul Valentin Neagu și medicul anestezist Rodica Dîrnu au băgat, rapid, pacientul în operație, după ce acesta a trecut prin mâinile medicului de gardă și a echipei de la UPU a SJU Târgu Jiu. Operația a durat patru ore și, conform echipei medicale, a fost una foarte grea. La aceasta au participat, alături de chirurg și de asistentele sale, medicul anestezist cu echipa sa de asistente specializate și cele de la Terapie Intensivă și un asistent pe transfuzie sanguină. S-a lucrat cu precizia unui ceas elvețian, iar pacientul, cu probleme multiple, a ajuns în Terapie Intensivă, unde este îngrijit, și la această oră, de alți specialiști ai unității medicale.
  Medicii au oferit detalii poliției și procurorului de caz la finalizarea operației. Lanțul medical a funcționat perfect, pornind de la UPU, pe Blocul operator și apoi în Terapie Intensivă. Victima a avut mai multe plăgi tăiate care i-au pus viața în pericol.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: