spot_img
19.5 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăEvenimentTren cu cărbune deraiat la Motru

  Tren cu cărbune deraiat la Motru

  Deputatul USR Radu Miruță a anunțat că un accident de muncă a avut loc astăzi la CEO:
  „Accident de munca cu încercare de mușamalizare astăzi în CE Oltenia, la Motru.
  O funie compusă din 16 vagoane, încărcată de cărbune care venea de la Roșiuța și mergea înspre triaj pentru formarea navetei, la Motru, a deraiat.
  Locomotiva a rămas fără frâne, 5-7 vagoane au sărit de pe șine și sunt un morman de fiare, un mecanic a sărit, unul a rămas în locomotiva deraiată“.
  Nu s-au înregistrat victime
  Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a transmis că nu s-au înregistrat victime și că accidentul s-a produs ca urmare a cedării sistemului de frânare: „La ora 05:04, din Depozitul de cărbune Roșiuta a plecat un convoi format din 16 vagoane cu cărbune către stația CFU Motru pentru formarea unei navete. În dreptul localității Ploștina mecanicul de locomotiva a constatat că sistemul de frânare nu mai funcționează corespunzător. Pentru evitarea unei situații periculoase mecanicul a solicitat impiegatului de mișcare trecerea convoiului pe o linie de evitare. Manevra a fost realizată în timp util dar, datorita faptului ca vagoanele erau încărcate în momentul în care locomotiva a atins tampoanele aceasta a ieșit de pe șine, fără a se răsturna, fiind avariate și câteva vagoane de lângă locomotivă. Niciunul dintre lucrători nu a fost accidentat evenimentul urmând sa fie cercetat ca incident feroviar.“
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!