spot_img
5.8 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 21, 2024
Altele
  AcasăEvenimentVeste reflectorizante pentru bicicliști

  Veste reflectorizante pentru bicicliști

  Poliţiştii Serviciului Rutier și Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Gorj au continuat activitățile informativ-preventive în rândul bicicliștilor din mediul rural. De această dată, vizați au fost bicicliștii din localitățile Săulești, Turburea și Bărbătești.

  ‘Având în vedere că indisciplina bicicliștilor este una din cauzele generatoare de evenimente rutiere, scopul acestor activități îl reprezintă creşterea gradului de informare a acestei categorii de participanți la trafic cu privire la obligaţiile ce le revin când se deplasează pe drumul public cu bicicleta.

  Recomandările preventive au fost primite cu mulțumire de bicicliștii întâlniți pe stradă, aceștia fiind surprinși să primescă din partea polițiștilor veste cu elemente fluorescent-reflectorizante și nu sancțiuni.

  În cadrul discuţiilor purtate cu bicicliștii, poliţiştii rutieri au evidențiat riscurile la care aceştia se expun atunci când se deplasează pe drumul public cu vehiculele neechipate corespunzător, fiindu-le prezentate obligaţiile ce le revin cu privire la deplasarea, oprirea şi staţionarea pe drumul public, schimbarea direcţiei de mers, transportul unor persoane sau obiecte, echiparea cu elemente reflectorizante a vehiculelor şi a conducătorilor acestora”, a transmis IPJ Gorj.

  Vestele reflectorizante au fost achiziționate cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: