spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăEvenimentViața de huzur a proxenetului „ridicat“ din aeroport: case cumpărate în Ungaria,...

  Viața de huzur a proxenetului „ridicat“ din aeroport: case cumpărate în Ungaria, mașini de lux, vacanțe exclusiviste și bani în bănci din Elveția

  Proxenetul gorjean, care a fost prins de oamenii legii pe Aeroportul Otopeni, când se pregătea să plece în Dubai, a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Alexandru-Daniel Chirculescu, în vârstă de 30 de ani, din comuna Drăguțești, este acuzat că a acumulat venituri uriașe din exploatarea sexuală a mai multor tinere, unele fiind minore. „Admite propunerea formulată de D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Gorj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului CHIRCULESCU ALEXANDRU-DANIEL, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, faptă prev. de art. 211 alin.(1) ?i alin.(2) Cod penal rap. la art. 210 alin.(1) lit.b Cod penal, trafic de persoane, faptă prev. de art. 210 alin. (1) lit. a) ?i lit.b) Cod penal, proxenetism, faptă prev. și ped. de art. 213 alin.(1) ?i (3) Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin.(1) Cod penal și spălare a banilor, faptă prev. ?i ped. de art. 49 alin.(1) lit.a) și b) din Legea nr. 129/2019, cu aplicarea art. 38 alin.(1) Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.11.2020 şi până la data de 19.12.2020, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă“, se arată în sentința instanței de judecată, care nu este definitivă.

  A câștigat o jumătate de milion de euro

  „Din cercetările efectuate de polițiști, în cursul urmăririi penale, a rezultat că începând cu anul 2015, cel în cauză a recrutat, transportat, transferat şi adăpostit în ţară şi în străinătate, trei victime, dintre care una minoră, în scopul exploatării sexuale.

  De asemenea, în perioada 2015 – până în prezent, cu ajutorul unui bărbat de 52 de ani, ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei pentru 15 tinere, pe teritoriul Germaniei, Austriei şi Elveţiei.

  Din activitatea infracţională, bărbatul ar fi beneficiat de aproximativ 500.000 de euro. O parte din această sumă fiind ”albită” prin intermediul unei societăţi comerciale achiziţionată de persoana bănuită, în acest scop“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

  De asemenea, polițiștii de crimă organizată au efectuat trei percheziţii domiciliare, în judeţul Gorj, la locaţiile bărbaților, fiind identificate 12 telefoane mobile, carduri bancare, înscrisuri privind transferuri monetare din străinătate precum şi suma de 6.900 euro.

  Și-a cumpărat case în Ungaria, mașini de lux și vacanțe

  Corpul Național al Polițiștilor a oferit și alte detalii cu privire la proxenetul gorjean, care ducea o viață de huzur. Acesta își cumpărase case în Ungaria, mașini de lux și mergea în vacanțe exclusiviste. Alți bani erau plasați în cutii de valori la bănci din Elveția. Mai mul, acesta era ajutat de tatăl său: ­„În activitatea infracțională, inculpatul era ajutat de către tatăl său care transporta tinerele în vederea practicării prostituției și prelua sumele de bani rezultate în urma acestei activități.

  Din această activitate ilegală ar fi strâns o adevărată avere de aproape 500.000 de euro. O parte din banii astfel obținuți au fost folosiți de către inculpați pentru achiziționarea unor bunuri imobile pe teritoriul Ungariei, a unui autoturism de lux și a unor vacanțe de lux, iar restul au fost plasați în cutii de valori în diverse bănci de pe teritoriul Elveției“.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: