spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 17, 2024
Altele
  AcasăExterne3.000 de soldați ruși ar fi apelat luna trecută la „linia telefonică...

  3.000 de soldați ruși ar fi apelat luna trecută la „linia telefonică de predare”

  3.000 de soldați ruși ar fi apelat luna trecută la „linia telefonică de predare”. Această cifră reprezintă o creștere bruscă a numărului de trupe rusești care au sunat pentru a se preda sau a-și preda unitățile armatei ucrainene, a declarat un purtător de cuvânt al liniei telefonice directe create în scopul facilitării predării soldaților ruși care nu vor să ia parte la război și să ucidă, potrivit news.sky.com, anunță hotnews.ro.

  Vitali Matvienko a declarat că cele 3.000 de apeluri reprezintă mai mult decât dublul cifrelor lunare pentru luna februarie.

  Ucraina crede că această creștere ar putea fi legată de o contraofensivă ucraineană, despre care se crede în general că ar urma să aibă loc în primăvară.

  „Operațiunea ucraineană de contraofensivă pe teren nu a început încă, dar efectul acesteia produce deja rezultate”, se arată într-un raport.

  Linia telefonică „Vreau să trăiesc” a fost lansată în septembrie 2022. Rușilor care au sunat li se promite că vor fi reținuți în conformitate cu Convenția de la Geneva. Se crede că peste 10.000 de persoane au sunat la acest număr până în prezent.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: