spot_img
8.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăExterneAcord între Ucraina și Rusia pentru exporturile de cereale pe mare

  Acord între Ucraina și Rusia pentru exporturile de cereale pe mare

  Foto: Captură BBC, sursa foto Digi24

  Un acord pentru deblocarea exporturilor de cereale din Ucraina prin Marea Neagră a fost semnat, vineri, la Istanbul, de către reprezentanți guvernamentali din Ucraina și Rusia, anunță Digi24.

  Acordul vizează deblocarea a trei porturi ucrainene, principalul fiind Odesa și asigurarea unor coridoare libere pentru transportul de cereale. Agenția Tass relatează că navele, conform acordului, nu vor fi escortate, dar părțile se obligă să nu le atace.

  Robert Mardini, directorul general al Comitetului Internațional al Crucii Roșii, a salutat acordul și a subliniat importanța acestuia, precizând că este salvator pentru oamenii din întreaga lume, care se luptă să-și hrănească familiile. „Nicăieri consecințele nu sunt simțite mai greu decât în ​​comunitățile deja afectate de conflictele armate și șocurile climatice. De exemplu, monitorizările noastre din ultimele șase luni arată că prețul alimentelor de bază a crescut cu 187% în Sudan, cu 86% în Siria, cu 60% în Yemen și cu 54% în Etiopia, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Deci eforturile trebuie să continue”, a declarat Mardini.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: