spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăExterneAlegeri în Turcia. Cine va fi președinte: Kilicdaroglu sau Erdogan?

  Alegeri în Turcia. Cine va fi președinte: Kilicdaroglu sau Erdogan?

  Astăzi, turcii își aleg președintele și parlamentul într-un scrutin crucial, iar opoziția speră să pună capăt la două decenii de guvernare Erdogan. Votarea s-a deschis la ora 8 dimineața și se va închide la ora 17:00. În conformitate cu legea electorală din Turcia, orice anunț privind rezultatele este interzis până la ora locală 21:00.

  Pentru a câștiga președinția în primul tur, un candidat trebuie să obțină mai mult de 50% din voturi. Dacă niciun candidat nu obține această majoritate, va avea loc un al doilea tur pe 28 mai între primii doi candidați. Alegătorii vor vota, de asemenea, cei 600 de membri ai Parlamentului.

  Aproximativ 61 de milioane de persoane sunt înscrise pe liste, inclusiv aproape 5 milioane de tineri care votează pentru prima dată. Partidele și candidații au făcut eforturi pentru a-și câștiga inimile alegătorilor, în special „Generația Z”, pe tot parcursul campaniei electorale. Potrivit presei turce, tinerii ar putea juca un rol crucial în influențarea rezultatelor acestei curse electorale strânse. Consiliul Electoral Suprem- YSK va anunța rezultatele neoficiale în câteva ore după închiderea urnelor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: