spot_img
12.4 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 17, 2024
Altele
  AcasăExterneAlertă de călătorie în Grecia

  Alertă de călătorie în Grecia

  Ministerul Afacerilor Externe a emis o notificare călătorilor despre posibilele perturbări majore în transportul public din Grecia, ca urmare a grevelor prevăzute pentru miercuri în sectorul public.

  Greva generală de 24 de ore este programată pentru a marca comemorarea unui tragic accident feroviar, care s-a produs la Tempe.

  ”Ca urmare a declarării participării la acţiunile revendicative a mai multor categorii profesionale, vor fi perturbări majore ale transportului public, fiind afectată circulaţia tramvaielor, metroului şi garniturilor de tren suburban/proastiakos în Atena, precum şi a trenurilor intercity/OSE. În Atena, autobuzele şi troleibuzele vor circula în intervalul orar 09:00-21:00. Şoferii de taxi din regiunea Attica, în care se află şi Atena, desfăşoară o grevă de 48 de ore, până la data de 28 februarie 2024”, a precizat MAE.

  Pentru informații despre posibilele anulări ale zborurilor interne și internaționale din 28 februarie, operate pe aeroporturile din Grecia, Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă cetățenii români să ia legătura cu companiile aeriene și agențiile de turism.

  Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728875 și Consulatului General al României la Salonic: +302310340088. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și vor fi preluate de către operatorii Call Center, care sunt disponibili permanent.

  De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu situații dificile, speciale sau urgente pot apela la telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și al Consulatului General al României la Salonic: +306946049076.

  MAE recomandă consultarea paginilor de Internet https://atena.mae.rohttps://salonic.mae.ro şi www.mae.ro.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: