spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
luni, iunie 5, 2023
Altele
  AcasăExterneAmbasada SUA la Moscova cere cetăţenilor americani să părăsească „imediat” Rusia

  Ambasada SUA la Moscova cere cetăţenilor americani să părăsească „imediat” Rusia

  Ambasada Statelor Unite la Moscova a emis o alertă de securitate şi a îndemnat cetăţenii americani să părăsească „imediat” Rusia, relatează The Guardian, potrivit News.ro, anunță g4media.ro.

  Ambasada Statelor Unite a avertizat, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, că persoanele cu cetăţenie dublă, rusă şi americană, pot fi recrutaţi ca parte a mobilizării Guvernului rus în sprijinul invaziei sale în Ucraina.

  „Rusia poate refuza să recunoască cetăţenia americană a cetăţenilor cu dublă cetăţenie, să le refuze accesul la asistenţa consulară americană, să împiedice plecarea acestora din Rusia şi să înroleze cetăţeni cu dublă cetăţenie pentru îndeplinirea serviciului militar”, se arată în comunicat.

  Ambasada a avertizat că cetăţenii săi „nu ar trebui să călătorească în Rusia” şi că cei care locuiesc sau călătoresc în ţară „ar trebui să părăsească Rusia imediat, cât timp rămân valabile opţiuni limitate pentru zboruri comerciale”.

  Opţiunile de zboruri comerciale din Rusia sunt „extrem de limitate în prezent” şi adesea indisponibile în scurt timp, potrivit comunicatului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: