spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
vineri, mai 24, 2024
Altele
  AcasăExterneAstăzi, eclipsă totală de Soare

  Astăzi, eclipsă totală de Soare

  În ziua de 8 aprilie, un eveniment astronomic de o frumusețe rară va captiva privirile locuitorilor Americii de Nord. O eclipsă totală de soare va străbate cerul și își desfășoară parcursul de-a lungul coastei Mexicului până în Canada, traversând Statele Unite într-un spectacol natural de neuitat.

  Această întunecare temporară a Soarelui începe pe cerul vast al Pacificului de Sud, coborându-se apoi spre coasta Pacifică a Mexicului în jurul orei 11:07, ora Pacificului. Trece apoi prin diverse state americane precum Texas, Oklahoma, Arkansas, Missouri și Tennessee, aducând umbra sa magică și spectaculoasă în orașe mari și regiuni dens populate.

  Eclipsa va continua să-și urmeze traiectoria prin Illinois, Kentucky și altele, până când va ajunge la coasta Atlanticului, la Newfoundland, Canada, în jurul orei 17:16 (ora Newfoundland). Această eclipsă aduce cu sine nu doar o experiență unică, ci și un aspect fascinant: Luna se va afla mai aproape de Pământ în comparație cu alte evenimente similare, ceea ce va face ca umbra sa să aibă un diametru estimat între 174 și 196 de kilometri.

  Cu o populație de aproape 32 de milioane de oameni în traiectoria sa, eclipsa din 2024 promite să fie un eveniment urmărit și admirat de mulți. În timp ce cei norocoși din cele 48 de state contigue ale SUA se vor bucura de cel puțin o eclipsă parțială, pasionații de astronomie și curioșii vor putea să se bucure de un adevărat spectacol ceresc.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: