spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăExterneAtac major la Revolut: Pierderi de 20 de milioane de dolari în...

  Atac major la Revolut: Pierderi de 20 de milioane de dolari în urma unei defecțiuni a sistemului de plăți

  O breșă în sistemul de plăți al Revolut din SUA a permis infractorilor să sustragă peste 20 de milioane de dolari pe o perioadă de mai multe luni, înainte ca problema să fie remediată, conform informațiilor obținute de FT și citate de Ziarul Financiar.

  Această situație, care nu a fost încă făcută publică, ar putea amplifica presiunile asupra companiei fintech, care se confruntă deja cu plecarea unor cadre de conducere și cu unele rezerve exprimate în cadrul unui audit efectuat de BDO, în timp ce așteaptă obținerea unei licențe bancare în Marea Britanie.

  Problema a apărut din diferențele dintre sistemele de plăți europene și cele americane, ceea ce a dus la situații în care Revolut ar fi rambursat în mod eronat conturile, oferind practic bani proprii, atunci când anumite tranzacții erau respinse, conform a trei surse apropiate situației.

  Deși Revolut a reușit să recupereze o parte din cei aproximativ 23 de milioane de dolari sustrași prin urmărirea unor suspecți, pierderea netă se ridică la aproximativ 20 de milioane de dolari – o sumă echivalentă cu aproape două treimi din profitul net obținut în anul 2021, au mai adăugat sursele.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: