spot_img
14.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 10, 2023
Altele
  AcasăExterneBiden, discurs la Varșovia în fața a mii de oameni

  Biden, discurs la Varșovia în fața a mii de oameni

  Joe Biden în Polonia Foto: Evan Vucci / Associated Press / Profimedia Images

  Preşedintele american Joe Biden a susținut marți seară, la Varşovia, în fața a mii de oameni, un discurs extrem de așteptat, în care a transmis un nou mesaj de sprijin pentru Kiev, cu trei zile înainte de a se împlini un an de la invazia Rusiei în Ucraina, anunță hotnews.ro.

  Biden, care cu o zi în urmă a făcut o vizită surpriză la Kiev, s-a adresat oamenilor în fața Castelului Regal din Varşovia, la câteva ore după ce Vladimir Putin a susținut un discurs de aproape două ore.

  În primul rând al oficialilor europeni care au asistat la discursul susținut de Biden la Varșovia – în curtea Palatului Regal – s-a aflat, alături de președintele Poloniei, și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

  În prima parte a discursului său,Joe Biden a avut un mesaj pentru președinta Republicii Moldova, cerând publicului să o aplaude: „Doamna președinte Maia Sandu, suntem mândri să fim alături de dumneavoastră”.

  Liderul de la Casa Albă și-a început discursul – care a durat aproape 20 de minute – despre „asaltul ucigaş al lui Putin în Ucraina” și l-a încheiat cu formula: „Dumnezeu să ne protejeze pe toți, Dumnezeu să apere eroii ucraineni”.

  Biden a spus că „Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia, iar Statele Unite și aliații se vor asigura că va plăti pentru toate atrocitățile și crimele împotriva umanității”. El le-a transmis rușilor că Statele Unite şi naţiunile din Europa nu caută să controleze sau să distrugă Rusia, că Occidentul nu a complotat pentru a ataca Rusia, aşa cum susține Vladimir Putin și că președintele Rusiei este cel care a început acest război și cel care îl poate opri.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!