spot_img
11 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
  AcasăExterneCoreea de Nord a lansat o rachetă balistică, provocând scurtă alertă în...

  Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, provocând scurtă alertă în Japonia

  Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, joi, declanşând o scurtă alertă în insula japoneză Hokkaido, înainte ca Japonia să clarifice că proiectilul nu a lovit teritoriul său, potrivit AFP, anunță news.ro.

  Racheta „nu a căzut pe teritoriul japonez”, a declarat prim-ministrul Fumio Kishida. Ministrul japonez al Apărării, Yasukazu Hamada, a spus că este probabil o rachetă balistică intercontinentală (ICBM). Proiectilul „este probabil o rachetă balistică de clasă ICBM” a cărei traiectorie a fost „înclinată abrupt spre est”, a declarat Hamada reporterilor, adăugând că racheta nu pare să fi căzut în zona economică exclusivă (ZEE) japoneză.

  Coreea de Nord îşi lansează în general rachetele balistice cu o traiectorie lobată, astfel încât să le împiedice să zboare deasupra altor ţări. Dar rachetele nord-coreene au trecut deja peste Japonia de mai multe ori în trecut. Statul major sud-coreean a anunţat, la rândul său: „Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată spre Marea de Est”, denumirea coreeană pentru Marea Japoniei, fără alte detalii.

  Lansarea a declanşat o scurtă alertă în insula Hokkaido, din nordul arhipelagului japonez.

  „Evacuaţi imediat! Evacuaţi imediat!”, a ordonat guvernul japonez într-un mesaj, cerând locuitorilor din Hokkaido să se refugieze în clădiri sau în subterane. Cu toate acestea, poliţiştii de coastă şi autorităţile locale au exclus rapid orice pericol.

  Lansarea a avut loc în timp ce două întâlniri ministeriale ale ţărilor bogate din G7 sunt programate pentru următoarele zile în Japonia: o întâlnire a miniştrilor mediului la Hokkaido, sâmbătă şi duminică, şi una a miniştrilor de Externe, duminică şi luni, la Karuizawa (centru). Phenianul a intensificat testele de înarmare în ultimele luni, sporind tensiunea cu Seul şi Washington, care, la rândul lor, şi-au consolidat cooperarea militară şi au efectuat manevre comune extinse în regiune.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: