spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăExterneEfectele insurgenței lui Prigojin/Impactul asupra lui Putin

  Efectele insurgenței lui Prigojin/Impactul asupra lui Putin

  Gruparea paramilitară Wagner se retrage din Rusia sub ordinele lui Evgheni Prigojin, punându-l pe Vladimir Putin într-o criză politică fără precedent. Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) speculează că Prigojin a perceput termenul limită dat de Ministerul rus al Apărării ca o amenințare la adresa supraviețuirii sale politice și personale, determinându-l să întoarcă armele împotriva liderului rus.

  Ocuparea cartierului general militar din Rostov de către forțele Wagner, care găzduiește comandamentul militar rus din sud, ar putea slăbi puterea armatei ruse, având în vedere luptele din sudul Ucrainei, conform analiștilor. Cu toate acestea, criza declanșată în inima Moscovei nu pare să fi avut un impact semnificativ asupra liniei frontului din Ucraina, conform oficialilor ucraineni citați de Financial Times și serviciul rusesc al BBC. Situația actuală oferă o oportunitate de exploatare moralului slăbit din cadrul forțelor ruse și a conflictelor interne.

  Situația grupului Wagner

  Există încă incertitudine în privința viitorului grupului Wagner. Mercenarilor care nu au participat la insurecție li s-a propus să semneze contracte cu Ministerul rus al Apărării. În schimb, cei implicați în „marșul justiției” ar putea rămâne loiali lui Prigojin, fondatorul Wagner. Analizând situația, Vladimir Putin ar putea decide să păstreze mai multe trupe în apropierea capitalei Rusiei, în cazul în care Wagner sau alte structuri similare, care sunt ilegale în Rusia, ar încerca să atace Moscova.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!