spot_img
6.3 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 21, 2024
Altele
  AcasăExterneElon Musk: Twitter ar putea fi "platforma pentru libertatea de exprimare pe...

  Elon Musk: Twitter ar putea fi „platforma pentru libertatea de exprimare pe tot globul”

  Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a cumpărat, pe 4 aprilie 2022, 9,1% din acțiunile Twitter, pentru 2,64 miliarde de dolari. Ca răspuns, acțiunile Twitter au crescut cu până la 27%, cunoscând cea mai mare creștere, în cursul zilei, de la IPO-ul Twitter din 2013.

  Lui Musk i s-a oferit un loc în consiliul de administrație al Twitter, ca parte a unui acord care i-a interzis să achiziționeze mai mult de 14,9% din companie. Musk a decis să nu se alăture consiliului înainte ca numirea sa să intre în vigoare.

  Musk a făcut apoi o ofertă de a achiziționa Twitter pentru 54,20 USD per acțiune (evaluând compania la 43 de miliarde de dolari), declarând că el crede în „potențialul companiei de a fi platforma pentru libertatea de exprimare. pe tot globul”, și că „libertatea de exprimare este un imperativ social pentru o democrație funcțională”. Mai mult, spune că „de când a făcut investiția, își dă acum seama că Twitter nici nu va prospera și nici nu va servi acest imperativ social în forma sa actuală. Musk a declarat că aceasta a fost „cea mai bună și finală ofertă” a sa și că va trebui să „reconsidere” poziția sa de acționar dacă compania ar refuza. Oferta a fost descrisă ca o încercare de preluare ostilă, deși Twitter nu a decis încă să accepte sau să respingă oferta. Consiliul de administrație al Twitter a introdus un plan pentru drepturile acționarilor, care le-ar permite acționarilor să cumpere acțiuni suplimentare în cazul în care ar avea loc o preluare ostilă ca mijloc de a bloca preluarea lui Musk.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: