spot_img
12.4 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 17, 2024
Altele
  AcasăExterne„Flota-fantomă” cu care Rusia a pregătit acte de sabotaj în Marea Nordului

  „Flota-fantomă” cu care Rusia a pregătit acte de sabotaj în Marea Nordului

  Rusia are un plan de a sabota parcurile eoliene și tăia cablurile de comunicații din Marea Nordului, arată o investigație realizată și publicată simultan miercuri dimineața de societățile de radiodifuziune din mai multe țări, printre care BBC, DR (Danemarca), SVT(Suedia) și NRK(Finlanda), anunță hotnews.ro.

  Potrivit surselor citate, Rusia are o flotă de nave deghizate în vase de pescuit și cercetare care operează în Marea Nordului, ele fiind dotate în realitate cu echipamente de supraveghere și cartografiere ale unor infrastructuri cheie vizate de posibile acte de sabotaj.

  BBC notează că oficialii britanici sunt la curent cu faptul că navele rusești se deplasează în apele din jurul Regatului Unit ca parte a acestui program secret pus la punct de Rusia.

  Un ofițer danez de contrainformații citat de investigație afirmă că planurile de sabotaj au fost pregătite în cazul escaladării războiului din Ucraina într-un conflict cu Occidentul, în timp ce șeful serviciului norvegian de informații a declarat pentru jurnaliștii ce au realizat investigația că acest program este văzut de Rusia ca fiind foarte important și controlat direct de la Moscova.

  Comunicațiile interceptate și analizate pentru reportaj arată că așa-zise „nave-fantomă” rusești care și-au oprit transmițătoarele pentru a nu putea fi localizate operează în Marea Nordului, cea mai importantă dintre acestea fiind „Amiral Vladimirski”.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: