spot_img
24.8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăExterneÎn Transnistria încep recrutările în rândul „pacificatorilor”

  În Transnistria încep recrutările în rândul „pacificatorilor”

  Consiliul Suprem de la Tiraspol, Transnistria Foto: Sergii Zarev / Panthermedia / Profimedia

  Așa-zisul minister al apărării de la Tiraspol a anunțat începerea recrutărilor în rândul „pacificatorilor” din Transnistria, regiunea separatistă pro-rusă din Republica Moldova. Astfel, începând cu 1 martie, timp de trei luni, bărbați apți pentru serviciul militar, cu vârsta de până la 55 de ani, vor participa la antrenamentele militare ale contingentului de „pacificatori”, scrie deschide.md, potrivit hotnews.ro.

  Publicația de la Chișinău scrie că bărbații din regiunea separatistă sunt ademeniți de așa-zisul minister transnistrean al apărării cu bani, îmbrăcăminte, cazare și masă. Aceștia vor fi plătiți lunar cu 2.800 de ruble transnistrene, adică aproximativ 3.000 de lei moldovenești.

  Misiunea de pacificare din Zona de Securitate este formată din militari ruși și moldoveni și paramilitari transnistreni. Aceasta a fost constituită după semnarea, la 21 iulie 1992, de către președintele de atunci al Rusiei Boris Elțin și omologul său Mircea Snegur a Acordului privind principiile reglementării pașnice a conflictului armat din Transnistria, amintește deschide.md.
  Joia trecută, Ministerul rus al Apărării a acuzat Kievul că face „pregătiri” pentru o „invazie” a Transnistriei.
  Rusia a amenințat că va „riposta” la orice „provocare” militară ucraineană în regiunea separatistă pro-rusă Transnistria din Republica Moldova, unde menține un contingent militar.

  Această creștere a tensiunii survine în contextul în care noul premier moldovean Dorin Recean a cerut recent retragerea trupelor rusești din Transnistria, ceea ce a provocat furia Kremlinului.

  Autoritățile proeuropene de la Chișinău au acuzat anterior Moscova că încearcă să provoace o lovitură de stat în Moldova.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: