spot_img
15.2 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 31, 2023
Altele
  AcasăExterneIncident deasupra Mării Negre, aproape de România: Un Suhoi rusesc a șicanat...

  Incident deasupra Mării Negre, aproape de România: Un Suhoi rusesc a șicanat o aeronavă poloneză

  ​Ministerul Apărării anunță că o aeronavă a Poliţiei de frontieră din Polonia a fost interceptată deasupra Mării Negre, la 60 de km de spaţiul aerian al României, de un avion de vânătoare rusesc, iar echipajul polonez a reuşit redresarea avionului şi a aterizat în siguranţă pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, niciun membru al echipajului nefiind rănit, potrivit hotnews.ro.

  Într-un comunicat difuzat sâmbătă seară, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că „vineri, 5 mai, o aeronavă de tip L410 TURBOLET din dotarea Poliției de frontieră poloneze, care executa, în cooperare cu Poliția de frontieră română, misiuni de patrulare de rutină sub egida Frontex deasupra Mării Negre, în spațiul aerian internațional, a fost interceptată, în jurul orei 13.20, la aproximativ 60 de km Est de spațiul aerian al României, de un avion rusesc de vânătoare tip Suhoi Su-35”.

  „Manevrele agresive și periculoase executate în mod repetat de aeronava de luptă a Federației Ruse în apropierea aeronavei poloneze au generat un nivel ridicat de turbulențe și dificultăți majore în controlul acesteia”, arată MApN.

  Ca urmare a incidentului, „două aeronave de luptă ale Forțelor Aeriene Române și două ale Forțelor Aeriene Spaniole aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană au fost prealertate de către Centrul de Operații Aeriene Combinate NATO de la Torrejon, fiind pregătite să intervină în orice moment”, precizează MApN. Potrivit sursei citate, nu a fost, însă, necesară decolarea acestora.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: