spot_img
21.2 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăExterneItalia declară stare de urgenţă din cauza migranţilor

  Italia declară stare de urgenţă din cauza migranţilor

  Cabinetul italian a declarat, marţi, stare de urgenţă privind imigraţia în urma unei „creşteri puternice” a fluxurilor de migranţi pe Marea Mediterană, transmite Reuters, potrivit news.ro.

  Starea de urgenţă va fi susţinută de o finanţare iniţială de 5 milioane de euro, a precizat Ministerul pentru Protecţia Maritimă şi Civilă şi va dura şase luni.

  „Să fie clar, nu noi rezolvăm problema, soluţia poate depinde doar de o intervenţie responsabilă din partea Uniunii Europene”, a declarat Nello Musumeci, ministrul Protecţiei Civile.

  Măsura va permite guvernului de dreapta al Giorgiei Meloni să îi repatrieze mai rapid pe cei care nu au voie să rămână în Italia, sporind ordinele de identificare şi expulzare, a declarat o sursă guvernamentală.

  Guvernul, aflat la putere din octombrie, s-a angajat să limiteze imigraţia în masă, dar aproximativ 31.300 de migranţi au sosit în Italia până în prezent în 2023, arată datele Ministerului de Interne, în creştere de la aproximativ 7.900 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: