spot_img
14.6 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăExterneJaponia a transmis Chinei o notă de protest pe canale diplomatice

  Japonia a transmis Chinei o notă de protest pe canale diplomatice

    Foto: Hepta.ro

  Rachete balistice chineze ar fi căzut pentru prima oară în zona economică exclusivă (ZEE) a Japoniei, a anunţat joi ministrul apărării nipon Nobuo Kishi, citat de AFP, potrivit spotmedia.ro.

  ‘S-ar putea ca cinci din nouă rachete balistice lansate de China să fi aterizat în ZEE a Japoniei’, a declarat Kishi jurnaliştilor, după ce China a început joi ample manevre militare în apele din jurul Taiwanului, ca răspuns la vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, la Taipei.

  „Japonia a transmis Chinei o notă de protest pe canale diplomatice”, a indicat Kishi, calificând incidentul drept o „problemă gravă care afectează securitatea naţională şi pe cea a cetăţenilor noştri”.

  Unele insule din departamentul Okinawa, în extremitatea sudică a Japoniei, se află la numai câteva zeci de kilometri de Taiwan. În acelaşi timp, ministrul apărării nipon a precizat că este pentru prima oară când rachete balistice chineze pătrund în ZEE a Japoniei.

  Incidentul a avut loc cu câteva ore înainte ca Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, să aterizeze în Japonia, ultima etapă a turneului în Asia care a inclus vizita în Taiwan.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: