spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăExterneMega-operțiune a Interpol. Au fost arestate 14.000 de persoane

  Mega-operțiune a Interpol. Au fost arestate 14.000 de persoane

  Peste 14.000 de persoane au fost arestate şi peste 8.000 de arme de foc au fost confiscate în cadrul unei vaste operaţiuni coordonate de Interpol în America Latină, a anunţat marţi organizaţia internaţională cu sediul la Lyon, potrivit ziare.com.

  În total, autorităţile din America Centrală şi de Sud au efectuat 14.260 de arestări şi au confiscat 8.263 de arme de foc ilegale, precum şi aproape 306.000 de cartuşe în „cea mai mare operaţiune care a vizat arme de foc coordonată vreodată de Interpol”, care a purtat numele de cod Trigger IX, a precizat Interpol într-un comunicat citat de AFP şi Reuters.

  Raidurile, care s-au desfăşurat în perioada 12 martie – 2 aprilie, au permis, de asemenea, capturarea a 203 tone de cocaină şi alte stupefiante, evaluate la aproximativ 5,7 miliarde de dolari, precum şi a 372 de tone de „precursori de droguri” (substanţe chimice folosite la fabricarea unor droguri precum heroina, cocaina şi amfetaminele), precizează sursa citată.

  Numai din Uruguay au fost recuperate aproximativ 100.000 de muniţii, „traficate la nivel internaţional de doi cetăţeni europeni, ceea ce reprezintă cea mai mare captură de acest tip efectuată vreodată în această ţară”.

  „Faptul că o operaţiune care vizează armele de foc ilicite a dus la confiscări atât de masive de droguri este o dovadă în plus, dacă mai era nevoie, că aceste infracţiuni sunt legate între ele”, a declarat secretarul general al Interpol, Jürgen Stock.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: