spot_img
Altele
  AcasăExterneMii de persoane au ieşit să protesteze la Praga

  Mii de persoane au ieşit să protesteze la Praga

  Mii de persoane au manifestat sâmbătă, la Praga, împotriva guvernului ceh şi a scăderii nivelului de trai, în cadrul unui eveniment intitulat „Cehia împotriva sărăciei”, la care protestatarii au criticat NATO şi au cerut „pace imediată” în Ucraina. La final, unii demonstranţi au vrut să smulgă steagul ucrainean de pe clădirea Muzeului Naţional şi au avut loc ciocniri cu poliţia, relatează presa locală, potrivit news.ro.

  „Ne-am adunat astăzi pentru a ne revolta”, a declarat Jindrich Rajchl, avocat şi lider al PRO, partidul politic care a organizat mitingul din Piaţa Wenceslas din Praga.

  Ca multe alte ţări europene, Republica Cehă se confruntă de anul trecut cu niveluri record de inflaţie, în principal din cauza creşterii preţurilor la energie. În februarie, rata anuală a inflaţiei în acest stat membru al UE şi NATO, cu 10,5 milioane de locuitori, a ajuns la 16,7%.

  Protestatarii au cerut demisia guvernului condus de premierul de centru-dreapta Petr Fiala, în timp ce Jindrich Rajchl a declarat că doreşte un guvern care „să se uite mai întâi la interesele cetăţenilor cehi”. Manifestanţii au criticat, de asemenea, NATO şi au cerut pace imediată în Ucraina.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: