spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăExterneMotivații electorale surprinzătoare: Alegătorii lui Biden, mai mult împotriva lui Trump decât...

  Motivații electorale surprinzătoare: Alegătorii lui Biden, mai mult împotriva lui Trump decât pentru Biden

  Conform unui recent sondaj Reuters/Ipsos, alegătorii care se îndreaptă către actualul președinte democrat Joe Biden pentru alegerile prezidențiale din anul viitor sunt motivați mai degrabă să împiedice o eventuală revenire a lui Donald Trump la Casa Albă decât să-l susțină explicit pe Biden.

  Sondajul realizat în zilele de luni și marți arată o cursă strânsă între cei doi, cu Trump în frunte la 51%, față de 49% pentru Biden, în cadrul unui interval de credibilitate de aproximativ patru puncte procentuale.

  Aproximativ jumătate dintre susținătorii lui Biden au indicat că votul lor are o motivație negativă, fiind „împotriva lui Donald Trump și a politicilor sale”, în timp ce 38% au afirmat că votează „pentru a susține politica lui Joe Biden”. În cazul susținătorilor lui Trump, 40% au menționat că votul lor este îndreptat împotriva lui Biden, în timp ce 42% și-au exprimat sprijinul pentru Trump și platforma sa politică.

  Sondajul a evidențiat și o oarecare saturare a publicului față de ambii candidați principali, indicând un sprijin semnificativ pentru candidatul independent Robert F. Kennedy Jr., cunoscut militant anti-vaccin și descendent al celebrei familii politice. Într-o ipotetică cursă între cei trei, 30% dintre respondenți l-au ales pe Biden, 32% pe Trump și 20% pe Kennedy.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: