spot_img
22.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 3, 2023
Altele
  AcasăExterneNoua ediţie a cărţii "Pe aripile vântului", publicată cu avertismentul "rasistă" şi...

  Noua ediţie a cărţii „Pe aripile vântului”, publicată cu avertismentul „rasistă” şi „ofensatoare”

  Editorul romanului „Gone with the Wind/ Pe aripile vântului”, Pan Macmillan, a decis să adauge un avertisment pentru cititori la noua ediţie a bestseller-ului scris de Margaret Mitchell, publicat în 1936, potrivit The Telegraph. Se va menţiona, aşadar, că lucrarea conţine pasaje „rasiste”, că este „problematică”, şi că anumite elemente se pot dovedi a fi „ofensatoare sau chiar periculoase”, anunță news.ro.

  „Gone with the Wind este un roman care are elemente problematice, printre care romantizarea unei perioade şocante din istoria noastră şi ororile sclaviei”, spune avertismentul pentru această nouă ediţie, potrivit The Independent.

  „Romanul include descrierea unor practici inacceptabile, portrete rasiste şi stereotipe şi teme perturbatoare, o caracterizare, limbaj şi imagini tulburătoare”.

  Spre deosebire de alţi editori, care aleg să elimine caracterul rasist sau ofensator al anumitor lucrări, Pan Macmillan a decis să păstreze textul aşa cum este.

  „Textul acestei cărţi rămâne în toate privinţele fidel originalului şi reflectă limba şi perioada în care a fost scrisă iniţial”, se arată în avertisment.

  „Pan Macmillan consideră că modificarea textului pentru a reflecta lumea actuală ar afecta autenticitatea originalului şi, prin urmare, a ales să păstreze textul integral.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: