spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăExterneNoua Zeelandă își redeschide complet graniţa

  Noua Zeelandă își redeschide complet graniţa

  Noua Zeelandă îşi va redeschide complet graniţa, duminică, după o închidere pentru aproape toţi călătorii în martie 2020, relatează dpa, citat de Agerpres.

  La începutul lunii mai, călătorii vaccinaţi din ţările scutite de viză, între care UE, SUA şi Marea Britanie, au intrat în Noua Zeelandă.

  Ultima parte a redeschiderii frontierei, duminică seara, înseamnă că ţara se va deschide pentru toţi cei care au nevoie de vize – inclusiv turişti, lucrători, familii şi studenţi, a declarat ministrul Turismului, Stuart Nash.

  Aceasta este o veste grozavă pentru industria turismului şi economie, în timp ce oameni din emisfera nordică îşi fac rezervări din primăvară şi vară pentru sărbătorile de iarnă.

  Se va redeschide şi graniţa maritimă, ceea ce va permite navelor de croazieră să viziteze ţara. „Am primit mesaje optimiste de la operatorii de turism, care sunt pregătiţi să primească vizitatori din întreaga lume”, a afirmat ministrul Stuart Nash.

  Vizitatorilor din Noua Zeelandă li se va cere să se autotesteze pentru COVID-19 la sosire şi, din nou, în ziua a cincea a şederii lor şi majoritatea trebuie să fie vaccinaţi.

  Ministrul Imigrării, Michael Wood, a declarat că vor fi reluate categoriile cheie de vize, inclusiv pentru studenţi. Înainte de pandemie, sectorul educaţiei internaţionale aducea câteva miliarde de dolari în ţară, a explicat Michael Wood.

  „Pe măsură ce primim cu căldură lumea înapoi pe ţărmurile noastre, este timpul perfect să prezentăm Noua Zeelandă lumii”, a spus el.

  Noua Zeelandă, o ţară cu aproximativ cinci milioane de locuitori, a raportat peste 1,6 milioane de cazuri de COVID -19 şi aproximativ 1.400 de decese de la începutul pandemiei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!