spot_img
22.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăExterneSummitul NATO: Ucraina primește sprijin militar semnificativ în fața agresiunii ruse

  Summitul NATO: Ucraina primește sprijin militar semnificativ în fața agresiunii ruse

  Președintele Volodimir Zelenski a obținut sprijinul important al alianței NATO în cadrul summitului de la Vilnius. Deși aderarea Ucrainei la NATO nu a primit angajamentul dorit, țara a fost recompensată cu resurse militare cruciale pentru a face față agresiunii ruse.

  Franța și Marea Britanie au anunțat furnizarea de rachete cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina, capabile să lovească ținte la distanțe de până la 250 de kilometri. Germania a acordat noi baterii Patriot, iar Norvegia a oferit nanodrone pentru sprijinul militar al Ucrainei.

  În plus, o coaliție de 11 state membre NATO va antrena piloții ucraineni pe avioane F-16 începând din luna august, cu un centru de instruire deschis în România. Aceste măsuri evidențiază sprijinul semnificativ acordat de alianța militară pentru consolidarea capacității de apărare a Ucrainei în fața amenințării ruse.

  Chiar dacă rezultatul summitului nu a întrunit toate așteptările Ucrainei, președintele Zelenski apreciază progresele în cooperarea cu NATO și angajamentul aliaților de a susține Ucraina „cât timp este nevoie”. Aceste recompense militare semnificative marchează o etapă importantă în sprijinul internațional pentru Ucraina în contextul conflictului cu Rusia.

  Ce a transmis NATO

  „Susţinem pe deplin dreptul Ucrainei de a-şi alege propriile acorduri de securitate. Viitorul Ucrainei se află în NATO. Reafirmăm angajamentul pe care l-am luat la summitul de la Bucureşti din 2008, conform căruia Ucraina va deveni membră a NATO, iar astăzi recunoaştem că ţara a făcut deja suficiente progrese în direcţia integrării euro-atlantice depline, astfel încât nu mai este necesar un plan de acţiune pentru aderare”, afirmă comunicatul semnat la finalul reuniunii de către țările membre.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: