spot_img
21.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăExterneUE, divizată asupra restricțiilor de călătorie pentru ruși

  UE, divizată asupra restricțiilor de călătorie pentru ruși

  Republica Cehă, care asigură în prezent preşedinţia UE, s-a confruntat marţi cu o rezistenţă puternică din partea unor state ale Uniunii Europene cu privire la măsurile de limitare a circulaţiei ruşilor în urma invaziei Ucrainei, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

  Cehii vor să suspende acordul din 2007 care a făcut mai uşor pentru turiştii ruşi să solicite vize, în timp ce alţi membri au cerut interzicerea totală a vizelor.

  Dar alţi membri ai UE, inclusiv Ungaria, Luxemburg şi Austria, s-au pronunţat împotriva acestei măsuri.

  „Nu este loc pentru turism”, a declarat ministrul ceh de externe Jan Lipavsky reporterilor, adăugând că măsura „ar trimite un semnal elitei de la Moscova şi Sankt Petersburg”, acum libere să călătorească.

  „Nu cred că interzicerea vizelor ar fi o decizie adecvată în circumstanţele actuale”, a declarat ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, a cărui ţară a menţinut legături strânse cu Kremlinul.

  Ministrul de externe luxemburghez, Jean Asselborn, a protestat de asemenea împotriva unei măsuri care îi afectează pe ruşii de rând. „Nu trebuie să avem o nouă cortină de fier în Europa”, a subliniat el. „Am fost cu toţii de la început de acord că acesta este războiul (preşedintelui rus Vladimir) Putin”, a adăugat el.

  Ministrul de externe austriac, Alexander Schallenberg, a estimat că UE nu ar trebui „să dea o judecată categorică asupra a 140 de milioane de persoane” din Rusia.

  Republica Cehia a încetat să mai elibereze vize ruşilor, cu puţine excepţii, la 25 februarie, la o zi după ce Rusia a invadat Ucraina.

  Vecinii Rusiei, Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania şi Polonia au cerut Bruxellesului să interzică eliberarea vizelor Schengen pentru turiştii ruşi.

  Potrivit ministrului eston de externe, Urmas Reinsalu, este timpul să îi vizăm pe ruşii de rând, după suspendarea acordării vizelor către delegaţiile oficiale şi oamenii de afaceri ruşi impusă anterior.

  „Aceste persoane private tăcute ar trebui de asemenea să înţeleagă că războiul are consecinţe”, a declarat el.

  „Ceea ce se plăteşte literalmente cu banii din impozitele lor sunt bombele care acum, la propriu, chiar acum, ucid copii ucraineni şi bombardează (…) spitale, grădiniţe de copii, şcoli”, a adăugat el.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!