spot_img
17.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 12, 2024
Altele
  AcasăExterneUE încurajează statele să impună teste negative călătorilor din China

  UE încurajează statele să impună teste negative călătorilor din China

  Statele membre ale UE sunt „puternic încurajate” să impună tuturor călătorilor din China să prezinte înainte de plecare un test negativ la COVID-19 efectuat cu cel mult 48 de ore mai devreme, potrivit unui acord găsit miercuri între cei douăzeci şi şapte, notează AFP, potrivit agerpres.ro.

  În cursul unei reuniuni de experţi destinată să elaboreze un răspuns coordonat la explozia contaminărilor în China, europenii au convenit şi asupra altor recomandări, la latitudinea fiecărui stat membru să le pună în aplicare, se arată într-un comunicat al preşedinţiei suedeze a UE.

  Statele sunt astfel „încurajate” să completeze testul negativ cerut la îmbarcare în China cu „teste aleatorii” la sosirea pe teritoriul european, cu „secvenţierea rezultatelor pozitive” pentru a identifica posibile variante noi.

  Cei 27 sunt, de asemenea, încurajaţi să „testeze apele uzate ale aeroporturilor care primesc zboruri internaţionale şi pe cea a avioanelor care sosesc din China”, cu secvenţiere genomică.

  Nu în ultimul rând, statele membre au căzut de acord să „recomande ca toţi pasagerii de pe zborurile către şi dinspre China” să poarte o mască de protecţie, potrivit concluziilor acestei reuniuni la care au participat şi reprezentanţi ai Islandei, Liechtensteinului, Norvegiei şi Elveţiei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: