spot_img
21 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăExterneUrsula von der Leyen vrea "reguli de joc echitabile cu China"

  Ursula von der Leyen vrea „reguli de joc echitabile cu China”

  Uniunea Europeană doreşte „reguli de joc echitabile cu China” evitând riscurile de „dependenţă” energetică, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, apărându-şi poziţiile pe această temă din cursul vizitei sale la Washington, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

  „Nu vrem o dependenţă aşa cum am cunoscut-o cu Rusia în privinţa combustibililor fosili”, a explicat von der Leyen în timpul unui interviu organizat luni la Strasbourg de „European Newsroom” care reuneşte mai multe agenţii de presă europene.

  „Nu vrem să fim dependenţi în domeniul materiilor prime critice, de exemplu. Prin urmare, ne diversificăm şi ne consolidăm lanţurile de aprovizionare cu parteneri având aceleaşi idei”, a continuat şefa executivului european, recent întoarsă dintr-o călătorie în Statele Unite.

  În cursul acestei vizite la Casa Albă, ea a convenit vineri cu preşedintele american Joe Biden să înceapă „imediat” negocierile pentru un „acord ţintit privind metalele strategice” ale tranziţiei energetice, care vizează reducerea dependenţei faţă de Beijing.

  Poziţia adoptată la Washington de preşedinta executivului european cu privire la China a provocat iritare în rândul UE.

  Pe aceste subiecte de ordin geopolitic, „era nevoie de un mandat” din partea liderilor statelor membre, a criticat un responsabil european sub protecţia anonimatului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: