spot_img
29 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăExterneVIDEO Acțiune de amploare pentru salvarea unei balene, blocate pe râul Sena

  VIDEO Acțiune de amploare pentru salvarea unei balene, blocate pe râul Sena

  Acțiune de amploare pentru salvarea unei balene, blocate pe râul Sena. Mamiferul a fost observat, pentru prima dată, în râu, la începutul acestei săptămâni, la aproximativ 70 km nord de Paris, anunță rfi.ro.

  Balena a fost observată pentru prima dată în râu, la începutul acestei săptămâni, la aproximativ 70 km nord de Paris. Oficialii francezi încearcă să îi administreze un cocktail de vitamine, pentru a o salva. Mamiferul, vizibil subnutrit, nu mai are energia necesară pentru a se întoarce pe mare.

  Acum, autoritățile speră că injecția cu vitamine îi va stimula apetitul și o va ajuta să parcurgă lunga călătorie de 160 de kilometri înapoi pe râu, pentru a ajunge în Canalul Mânecii, de unde va putea înota înapoi în habitatul său arctic. După încercări eșuate de a o încuraja să înoate, animalul a rămas blocat, iar oamenii de știință sunt îngrijorați pentru sănătatea sa.

  Până în prezent, salvatorii i-au oferit hering înghețat și păstrăv, dar un oficial local din Eure, Isabelle Dorliat-Pouzet, a declarat că animalul nu pare să fi acceptat hrana.

  „Este destul de emaciată și pare să aibă probleme în a mânca”, a declarat aceasta sâmbătă. O altă opțiune luată în considerare este scoaterea balenei din râu în întregime, dar pentru aceasta ar fi nevoie ca mamiferul să aibă suficientă forță pentru a supraviețui unei călătorii și mai riscante.

  Experții sunt nedumeriți de modul în care balena a reușit să se îndepărteze atât de mult de habitatul său natural – apele reci ale Arcticii și ale subarcticii. Beluga se aventurează ocazional spre sud toamna, pentru a se hrăni, atunci când se formează gheața, dar călătorește atât de departe de locul natal foarte rar.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: