spot_img
27.5 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăExterne(VIDEO) Cel mai mare incendiu din UE, în Grecia

  (VIDEO) Cel mai mare incendiu din UE, în Grecia

  O situație fără precedent se desfășoară în Grecia, unde se manifestă cel mai amplu incendiu înregistrat vreodată în Uniunea Europeană. Potrivit unui purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de AFP și Agerpres, acesta atinge o gravitate nemaiîntâlnită.

  Pentru a face față devastării provocate de flăcări în Parcul Național Dadia din nord-estul țării, Grecia a primit sprijinul a unsprezece avioane și un elicopter din flota europeană. Eforturile de luptă împotriva incendiilor sunt susținute de 407 pompieri. Balasz Ujvari, reprezentantul Comisiei Europene, a furnizat aceste informații.

  Incendiul de proporții a cuprins Parcul Național Dadia, o zonă recunoscută și înscrisă în rețeaua europeană „Natura 2000”. Acesta reprezintă adăpost pentru numeroase specii de păsări de pradă. În ciuda eforturilor disperate ale pompierilor eleni, incendiul continuă să se extindă pe o lungime de aproximativ 10 kilometri, aflându-se în afara controlului.

  Această catastrofă vine în contextul în care Grecia a fost martora mai multor incendii devastatoare de vegetație pe parcursul verii. Guvernul de la Atena atribuie aceste evenimente schimbărilor climatice. Recent, o altă situație tragică a avut loc în nordul țării, unde pompierii au descoperit 18 cadavre carbonizate într-un sat izolat, după ce incendiile au fost necontrolate timp de mai multe zile.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: