spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăExterne​VIDEO Turcia: Autobuzul de campanie al primarului Istanbulului atacat cu pietre

  ​VIDEO Turcia: Autobuzul de campanie al primarului Istanbulului atacat cu pietre

  Autobuzul de campanie al primarului Istanbulului, Ekrem Imamoglu, figură de frunte a opoziţiei preşedintelui Recep Tayyip Erdogan de la alegerea sa în 2019, a fost atacat cu pietre în estul Turciei, un bastion al partidului prezidenţial AKP, notează AFP, potrivit hotnews.ro.

  Imagini difuzate de biroul primarului capitalei economice a Turciei arată geamurile autobuzului sparte de pietre, în cursul unei opriri în plin turneu electoral la Erzurum (est).

  Ekrem Imamoglu ţinea un discurs de pe acoperişul autobuzului când au început să fie aruncate pietre în ferestre, forţându-l să se refugieze înăuntru, notează Agerpres. Poliţia a folosit tunuri cu apă pentru a-i împrăştia pe atacatori, potrivit imaginilor postate pe reţelele de socializare.

  Stea în ascensiune a scenei politice turce, Ekrem Imamoglu a fost împiedicat să candideze la prezidenţiale de o condamnare judiciară la care a făcut recurs. Alianţa opoziţiei turce promite, în cazul victoriei la alegerile prezidenţiale şi legislative din 14 mai, să pună capăt celor două decenii de moştenire a preşedintelui Erdogan.

  Acesta din urmă se confruntă pe 14 mai cu cele mai incerte alegeri de când a venit la putere, confruntat pentru prima dată în douăzeci de ani cu o opoziţie unită într-o ţară în criză.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!