spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăHeadlines30 de bolnavi de cancer din Gorj vor beneficia de dispozitive medicale...

  30 de bolnavi de cancer din Gorj vor beneficia de dispozitive medicale inovatoare pentru asigurarea tratamentului citostatic

  30 de bolnavi de cancer din județul Gorj vor beneficia de 30 de porturi implantabile, care au fost achiziționate de către Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu.

  „Veste extraordinară pentru pacienții oncologici din Gorj!
  După un an de eforturi, încă unul dintre eforturile ABC Gorj se împlinește: 30 de porturi implantabile achiziționate, gata de a fi implantate!
  Domnul Dr. Marian Diaconescu, medic specialist chirurgie generală la SJU Gorj, și doamna Dr. Virginia Armega, medic specialist ATI la SJU Gorj, vor fi responsabili de implantarea camerelor proaspăt achiziționate pentru tratamentul bolnavilor oncologici“, au transmis reprezentanții Asociației Bolnavilor de Cancer (ABC) din Gorj.

  Implantarea porturilor va elimina necesitatea cateterelor intravenoase

  Aceste porturi implantabile sunt puse sub pielea pacienților oncologici și permit furnizarea tratamentului citostatic într-un mod care nu este dureros. „Un an de zile ABC Gorj a căutat soluții și sponsorizări, ba chiar a încercat luni la rând accesarea programului Kaufland Start ONG, dar fără succes. Într-o ultimă încercare disperată de a-și duce la îndeplinire obiectivul, ABC Gorj a contactat Președintele Consiliului Județean, care și-a arătat întreagă disponibilitate pentru a pune în practică acest proiect, înțelegând beneficiile pe care aceste dispozitive medicale le vor aduce în viețile pacienților. Datorită implicării active a Președintelui Consiliului Județean, a managerului Spitalului Județean de Urgență Gorj au fost deja achiziționate nu mai puțin de 30 de porturi implantabile.
  Aceste dispozitive medicale inovatoare vor fi implantate în corpul pacienților de către medici chirurgi specializați din cadrul SJU Gorj, în mod gratuit, oferindu-le o modalitate mai ușoară și mai puțin dureroasă de a primi tratamente cu citostatice injectabile. Implantarea porturilor va elimina necesitatea cateterelor intravenoase repetate, reducând semnificativ disconfortul și riscul de infecții“, au mai transmis reprezentanții ABC Gorj.
  Implantarea acestor dispozitive se va face la recomandarea medicului oncolog. „Vor fi montate în funcție de tratamentul fiecărui pacient și la recomandarea medicului oncolog. Pacientul se va prezenta în secția de chirurgie. Se va face această mică intervenție cu anestezie locală și internare de o zi“, a spus Rozalia Lorincz, președinta ABC Gorj.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!