spot_img
22.5 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăHeadlines30 de pacienți din toată țară sunt internați la Secția de recuperare...

  30 de pacienți din toată țară sunt internați la Secția de recuperare post COVID-19 de la spitalul din Runcu

  Aproximativ 30 de pacienți sunt internați la Secția de recuperare post COVID-19 de la Spitalul de Pneumoftiziologie Runcu. Este prima secție de acest fel din țară care a început să funcționeze, unitatea medicală beneficiind și de o donație în aparatură medicală din partea unei fundații.

  Ion Cochină, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Runcu, a precizat

  „Se face și componenta de recuperare respiratorie și cea ce post COVID-19. Am avut un sprijin din partea unei fundații și am completat gama de echipamente necesare recuperării, care se face prin tratament medicamentos, kinetoterapie, fizioterapie și haloterapie. Tratamentul este făcut de către o echipă multidisciplinară din care fac parte medici cu următoarele specializări: pneumologie, recuperare medicală, psiholog, kinetoterapie, fizioterapie. O cură de recuperare durează aproximativ 10 zile, iar la recomandarea medicului se poate repeta.

  Pacienți veniți din toată țara

  La Secția de recuperare medicală respiratorie  de la Spitalul de Pneumoftiziologie Runcu sunt internați pacienți veniți din toată țara, inclusiv de la Botoșani. Sunt pacienți veniți din toată țara: Galați, București, Botoșani. Suntem pioneri în recuperarea medicală respiratorie, alături de Clinica de recuperare de la Iași“, a precizat Ion Cochină.

  Se dorește achiziționarea unei camere hiperbară

  Conducerea spitalului de la Runcu intenționează să achiziționeze o cameră hiberbară, care s-a dovedit foarte eficientă în tratamentul de recuperare. „Suntem interesați, dar trebuie să intre și în protocoalele medicale la nivel de Minister pentru recuperarea post COVID. Și noi intenționăm să achiziționăm, pentru că am înțeles că tratează cu succes afecțiunile de acest fel. Este nevoie de un studiu clinic pentru a fi introdus în protocoalele medicale“, a mai precizat ion Cochină.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: