spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesA crescut numărul medicilor de familie implicați în campania de vaccinare

  A crescut numărul medicilor de familie implicați în campania de vaccinare

  A crescut numărul medicilor de familie din județul Gorj implicați în campania de vaccinare. Din peste 200 de medici, peste 60 și-au dat acordul să participe la campania de imunizare a populației care a început săptămâna acesta la nivel național. Peste 3.000 de medici de familie din întreaga țară sunt angrenați în activități de vaccinare. Potrivit lui Narcis Stoian, inițial doar 50 de medici de familie din județ și-au exprimat dorința de a participa la acțiunile de administrare a serului anti-COVID.

  Ulterior, au depus cereri și alte cadre medicale care dețin spații conforme pentru campania de vaccinare. Este nevoie de clădiri în care să poată fi amenajate circuite, spații de vaccinare și spațiu de așteptare pentru beneficiari, în cazul în care apar reacții adverse. Cele mai multe vaccinuri aduse în Gorj sunt cele produse de companiei Pfizer.

  Cabinetele medicilor de familie vor fi aprovizionate cu doze de vaccin în funcție de listele care vor fi trimise de Direcției de Sănătate Publică Gorj. Ulterior, vor fi alocate doze atât pentru prima administrare a serului, cât și pentru rapel. De asemenea, medicii de familie vor putea realiza o campanie de informare în rândul pacienților pe care îi au înscriși în liste. Este de amintit și că indemnizația pentru medicii de familie este de 40 de lei pentru fiecare persoană vaccinată.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: