spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
marți, mai 30, 2023
Altele
  AcasăCulturaActor gorjean, celebrat de TVR la împlinirea vârstei de 70 de ani

  Actor gorjean, celebrat de TVR la împlinirea vârstei de 70 de ani

  Actorul gorjean Horațiu Mălăele va fi celebrat de TVR la împlinirea vârstei de 70 de ani. Postul public îi va dedica mai multe programe în acest weekend.

  Telespectatorii îl pot vedea, la TVR 2 şi TVR 3, pe Mălăele, actorul şi regizorul, în câteva dintre cele mai apreciate producţii ale sale: un film în premieră TV – „Luca”, filmele consacrate „Nunta mută”, „Funeralii fericite” şi „Primăvara bobocilor”, precum şi în spectacolele de teatru „Mincinosul” şi „Poveste studenţească”.

  A absolvit Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“

  Horațiu Mălăele a absolvit Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, iar genialitatea actorului a fost observată de profesori și colegi.

  El s-a născut pe data de 31 iulie şi nu pe 1 august, aşa cum este înregistrat în certificatul de naştere, în municipiul Târgu Jiu. „M-am născut, într-adevăr, pe 31 iulie, după cum mi-a spus mama, undeva pe la orele 10 seara. Dar cum se făceau actele atunci, am fost trecut pe data de întâi. Pentru că numele meu adevărat este Mălăele Valentin Horaţiu şi am aflat acum, târziu, că Sfântul Valentin ortodox este pe 30 iulie, am, aşadar, o sărbătoare şi pe 30 iulie. M-am născut pe 31 şi sunt trecut pe 1. Sunt trei sărbători succesive care uneori dau mari dureri de cap, mărturiseşte actorul în interviul pentru „Noaptea albă a filmului românesc”, care va fi difuzat la TVR 3.

  Ce filme și spectacole de teatru vor putea fi urmărite

  „Noaptea albă a filmului românesc”, aflată la a VI-a ediţie, începe la TVR 3, sâmbătă, 30 iulie, ora 22.00, cu interviul actorului Horaţiu Mălăele şi continuă cu seria de filme de lung metraj şi cu cele două spectacole de teatru – „Mincinosul”, în regia lui Vlad Mugur, şi „Poveste studenţească” – un spectacol din Arhiva de Aur a Televiziunii Române, produs în 1979, cu Horaţiu Mălăele la vârsta de 27 de ani.

  Spectacolul „Mincinosul” poate fi urmărit şi la TVR 2, duminică, ora 13.00, iar seara, la „Duminica filmului românesc” (ora 21.00), îl vedem pe Horaţiu Mălăele în comedia „Primăvara bobocilor”, alături de Tamara Buciuceanu, Dem Rădulescu, Tora Vasilescu şi Anda Onesa.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: