spot_img
25.2 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesAnemona Ploscaru, noua stea a folclorului oltenesc! Și-a compus șase piese și...

  Anemona Ploscaru, noua stea a folclorului oltenesc! Și-a compus șase piese și are succes

  anemona ploscaru 4Elena Anemona Ploscaru este o talentată mehedințeancă, în vârstă de 17 ani, care studiază la Târgu-Jiu, la Liceul de Muzică și Arte Plastice. Cântă de mică, iar acum învață muzica vocală tradițională românească cu profesorul Emil Lăcătușu. Pe lângă faptul că are o voce minunată, adolescenta se poate mândri și cu faptul că a compus șase piese proprii pe care le cântă mereu cu drag!

  Reporter: Ai copilărit într-o comună pitorească din Mehedinți. Ce ai învățat acolo?

  anemona ploscaru 3Anemona Ploscaru: Da. M-am născut și am copilărit în comuna Ponoarele, Mehedinți, o comună cu multe obiceiuri și tradiții. Este o comună cu multe frumuseți! Am învățat în primul rând ce este bunătatea, iar oamenii locului sunt cunosc o mulțime de tradiții și obiceiuri! Pe aceste meleaguri am început să cânt, am început să descopăr tainele costumului popular. Comuna noastră este înzestrată cu o sărbătoare care, deja este o tradiție pentru noi, Sărbătoarea Liliacului! Sunt mândră că sunt fiica acestei zone atât de înzestrate în obiceiuri populare!

  Rep.: Ce ne poți spune despre familia ta?

  A.P.: Despre familia mea pot spune că este mândră de realizările mele. Sunt singură la părinți, dar mi aș fi dorit un frate sau o soră cu care să împart atât lucrurile bune, cât și cele rele.

  Rep.: De cât timp cânți?

  anemona ploscaru 1A.P.: Am descoperit că am talent la 5 ani, când fredonam prin casă cântecul Mă cunoști că-s de la munte, al îndrăgitei interprete Angelica Stoican. Mama a fost cea care m-a îndrumat pe acest drum și consider că fără ajutorul ei, nu aș fi fost astăzi cine sunt. Nu a cântat nimeni din familia mea, consider că Dumnezeu a vrut ca eu să fiu aceea care să ducă cu cinste numele familie în domeniul muzicii. Aș vrea să devin profesor, încă nu m-am gândit în ce domeniu, cert este faptul că îmi plac foarte mult copiii!

  Rep.: Când ai început pregătirea la canto popular?

  A.P.: Am început primele mele ore de canto popular la Ansamblul Bordeiașul din Baia de Aramă. Apoi am fost membră a Ansamblului Liliacul din Ponoarele, am susținut spectacole cu ei atât în țară, cât și în străinătate. Apoi la Ansamblul Danubius din Drobeta Turnu Severin. Aveam 9 ani când am început cursurile de canto. Este minunat să vezi cum lumea îți ascultă cântecele, mă fac să iubesc și mai mult ceea ce fac. Mai am multe de învățat, sunt o persoană perseverentă care își dorește și mai mult pe zi ce trece! Îmi doresc să fac oamenii fericiți prin ceea ce fac, îmi doresc să muncesc atât de mult încât să nu mai fie nevoie să mă prezint! (…) Iubesc ceea ce fac și pun dragoste în tot ceea ce fac! (…) Am compus șase piese proprii, eu vin cu ideile la piese și le compun cu ajutorul unui textier cu care colaborez!

  Rep.: Cânți la evenimente?

  anemona ploscaru 5A.P.: Cânt la evenimente de aproape 3 ani și sunt solicitată din ce în ce mai mult. Mărturisesc că mi se umple inima de bucurie când, după un eveniment, primesc o mulțime de felicitări de la oameni străini, care au fost invitații acelei seri! Îmi place foarte mult să fac oamenii fericiți, când cânt în mijlocul lor mă simt nemaipomenit, un om împlinit!

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: