spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesBrutărie amendată cu 10.000 de lei pentru mizerie

  Brutărie amendată cu 10.000 de lei pentru mizerie

  O brutărie din județul Gorj a fost amendată pentru mizerie cu suma de 10.000 de lei.
  „S-a aplicat o amendă 10.000 lei la o brutărie-patiserie, pentru echipamente tehnologice igienizate necorespunzător, utilaje scoase din uz depozitate în spațiul de producție; pereții, plafonul prezentau acumulări de murdărie și vopsea exfoliată“, a precizat Florin Gorcea, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gprj.
  De asemenea, un bar a fost amendat cu 10.000 le „întrucât aparatura frigorifică prezenta pete de rugină și resturi organice, iar spațiile de depozitare ale unității erau neigienizate“.

  Medici veterinari, amendați de DSVSA

  Doi medici veterinari concesionari au fost amendați cu câte 10.000 de lei, pentru că nu și-au îndeplinit obligațiile. „S-au aplicate două sancșiuni unor medici veterinari de liberă practică împuterniciți, pentru nerealizarea în totalitate a acțiunilor sanitare-veterinare obligatorii cuprinse în Programul acțiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor şi protecția mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, a acțiunilor prevăzute în Programul de supraveghere şi control în domeniul siguranței alimentelor“, a mai precizat Florin Gorcea.

  Șofer amendat cu 12.000 de lei

  Un șofer a fost amendat pentru că transporta alimente cu o mașină necorespunzătoare: „S-a aplicat o amendă de 12.000 lei conducătorului unei autoutilitare, întrucât: mijlocul de transport nu deținea document de înregistrare sanitară-veterinară, conducătorul auto nu a prezentat documente privind ultima igienizare şi nici documente privind controlul stării de sănătate, iar produsele alimentare transportate erau depozitate direct pe pavimentul autoutilitarei“.
  De asemenea, inspectorii sanitar veterinari au aplicat o sancțiune de 22.000 lei la o unitate mobilă de comerț al produselor alimentare, pentru desfăşurarea activităţii fără a deţine document de înregistrare sanitară-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi pentru depistarea unor alimente neînsoţite de elemente de identificare. Sancţiune complementară a constatat în „reținerea oficială a cantităţii totale de 4,49 kg alimente, în valoare de 51,42 lei şi destinarea către distrugere controlată“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!