spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesCâini otrăviţi pe străzile din Târgu-Cărbuneşti

  Câini otrăviţi pe străzile din Târgu-Cărbuneşti

  Zilele trecute, opt câini au fost găsiţi morţi, prin otrăvire, de către cetăţeni, în aproprierea blocului ANL din oraşul Târgu-Cărbuneşti. Mai mult decât atât, autorităţile locale ridică din umeri, când vine vorba de acest subiect, cu toate că cetăţenii au sesizat că angajaţi ai primăriei ar fi ridicat cadavrele patrupedelor, deci implicit ar fi ştiut despre moartea acestora.

  Pe adresa redacţiei, zilele trecute un cetăţean ne sesiza faptul că mai mulţi câini ar fi fost omorâţi, prin otrăvire. Misterul planează asupra acestui „eveniment” pentru că se pare, nimeni, din reprezentanţii autorităţilor locale nu are habar de acest eveniment. Cetăţeanul reclama faptul că „în Târgu-Cărbuneşti Gorj, alaltăieri au fost ucişi prin otrăvire foarte mulţi câini, printre ei şi câţiva care erau luaţi în custodie de locatari, de la unele blocuri. Autorii sunt angajaţi (unii şi slugoi ) ai primarului Mazilu Mihai, şi nu greşesc deoarece aceştia au fost văzuţi de cetăţeni, ridicând cadavrele câinilor ucişi, ceea ce arată că ştiau despre uciderea acestora”. Cetăţeanul adaugă faptul că „este cumplită fapta acestora, nu numai pentru încălcarea legii protecţiei animalelor, dar şi pentru faptul ca au pus în pericol viaţa copiilor, deoarece aceştia au tendinţa de a se apropia de animalele din apropierea lor, mai ales de cele aflate în suferinţă. Când am aflat azi după-amiaza de ce nu mai găsesc pe Florica, căţeluşa din parcarea blocului, am crezut ca sunt în altă lume şi nu într-o ţară din Europa”.

  Mazilu: „nu am avut nici o implicare”

  Am vrut să aflăm şi părerea primarului Mihai Mazilu, în legătură cu aceste acuzaţii, cum că angajaţi ai Primăriei Târgu-Cărbuneşti ar fi implicaţi în această „acţiune neortodoxă”. Edilul, a negat orice implicare, considerând faptul că e inuman ca cineva să facă aşa ceva. „Primăria Târgu-Cărbuneşti nu a avut nici o implicare, ştiu că au fost câţiva câini morţi în oraş şi că firma de salubritate i-a ridicat. Nu ştiu cine ar putea reclama aşa ceva, faptul că noi am avea vreo legătură. Soluţia, otrava nu se găseşte pe toate drumurile, întrebaţi la orice farmacie doriţi. Am făcut atât de multe pentru oraşul acesta, încât nu ştiu dacă cineva poate să îmi reproşeze aşa ceva. Am cu ce să ies în faţă”, a spus primarul, care s-a arătat deranjat de acuzaţiile care i se aduc. Am contactat telefonic şi persoana care ne-a scris pe email, afirmând din nou, spusele, dacă mai era nevoie „Am să îi cer public, scuze, pentru că m-a deranjat cu multe, dacă va porni o anchetă în acest sens, să dea pe mâna Poliţiei aceşti monştrii, care au ucis animale”, a spus cetăţeanul, ca o replică la spusele edilului. Până când se va deschide o anchetă în acest sens, cetăţenii vor sta cu teama ca aceste otrăvuri să nu fie atinse de copiii, care se mai joacă pe lângă patrupedele, din când în când. Pentru ei, ca şi pentru mulţi alţi cetăţeni viaţa are prioritate.

  Otrăvirea animalelor se pedepseşte cu închisoarea

  Ce nu ştiu cei care au făcut „măcelul” este faptul că această faptă reprezintă infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea „otrăvirea câinilor este considerată infracţiune (cruzime manifestată prin omorârea animalelor, cu intenţie, prin Legea nr 09/2008 pentru protecţia animalelor) şi sancţionată cu închisoarea de la şase luni la trei ani, sau cu amendă penală de la 1000 la 10 mii de lei. Suntem în secolul 21 şi parcă am fi în epoca de piatră. Ar trebui să se găsească alternative pentru stoparea înmulţirii maidanezilor. Moartea nu e o soluţie, crearea de adăposturi sau sterilizarea acestora ar trebui să fie acţiuni prioritare, care ar ajuta societatea şi comunitatea în care trăim să se dezvolte în armonie. Din păcate, autorităţile competente, care ar fi putut rezolva cazul nu s-a autosesizat, pentru a face dreptate şi mai mult decât atât pentru a găsi vinovaţii.

  Te-ar mai putea interesa

  5 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: