spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesCe spune una dintre doctorițele acuzate că au fugit din spital

  Ce spune una dintre doctorițele acuzate că au fugit din spital

  Trei medici din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu internați cu COVID-19 nu a fost găsiți în saloane în urma unui control desfășurat de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

  Doi dintre cei trei medici diagnosticaţi cu COVID-19 care au părăsit spitalul fără încuviinţarea personalului îşi desfăşurau activitatea în cadrul secţiei de Terapie Intensivă, unde sunt internaţi pacienţii infectaţi cu nou coronavirus cu simptome grave.

  Roxana Gheorghiţoiu, Violeta Dragomir şi Rodica Dîrnu sunt cei trei medici care au plecat din spital fără aprobarea personalului medical şi fără să fie externate.

  „În urma unui control în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu s-a confirmat că lipsesc trei pacienţi confirmaţi cu COVID-19, toţi fiind cadre medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Ancheta va fi preluată de Biroul de Investigaţii Criminale a IPJ Gorj. Sunt un pericol şi pentru alte persoane atâta timp cât sunt diagnoticate pozitiv“, a spus Narcis Stoian, directorul DSP Gorj.

  Rodica Dârnu, unul dintre medicii acuzați, a spus la TV SUD că s-a aflat în spital: „Sunt numai invenții, da? Suntem în spital și facem tratament. Am fost în spital și sunt în spital”.

  Poliția a deschis un dosar penal

  „Poliţiştii au constatat ca pacienţii ar fi trei femei cu vârste cuprinse între 31 si 55 ani, toate având domiciliul în muninicipiul Tg-Jiu, acestea fiind medici in cadrul Spitalului Judeţean Tg.-Jiu. Din verificări a rezultat că în cursul zilei de 29.10.2020, acestea au părăsit incinta Secţiei Medicale unde erau internate fără a informa despre acest lucru. Întrucât nu au respectat măsurile pentru prevenirea răspândirii COVID-19, celor trei persoane li s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Persoanele în cauză au fost identificate la domiciliu şi transportate cu ambulanţa şi internate la Secţia Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu“, a transmis Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

  Un medic pneumolog le ia apărarea

  Elena Vlad, un medic pneumolog apreciat din judeţul Gorj, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, le-a luat apărarea colegelor sale printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook: „Ruşine societate pentru modul in care îţi tratezi doctorii. Nişte doctoriţe au «îndrăznit» să plece acasă infectate cu COVID-19, poate să se spele, poate să se odihnească mai bine! Pe cine au pus în pericol?! Erau acasă la ele. Ştiţi care sunt condiţiile în care am fost cazate noi aici: salonul are igrasie, are un geam mic de 30/70 cm, ușa nu se închide, nebulizare nu s-a făcut de luni de când sunt eu aici. Nimeni nu a făcut niciun favor unor doctori infectaţi la datorie! De acum încolo cred că în prima linie trebuie să fie cei care alergau aseară după doctoriţe şi le numesc infractoare!! DSP, conducerea spitalului prezentă în miezul nopţii, dar niciodată prezentă să vadă condiţii de muncă a medicului, condiţiile de spitalizare a lor. Colegiul Medicilor Gorj trebuie sa reacţioneze!!!!“.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Ce tupeu,ce nesimtire daca s doctorite care i problema,ele nu suporta conditiile mizere din spitalele romanesti?Ati dat dovada de nesimtire ,de orice ,sunteti niste mizerii,niste ipocrite,noi restul am putut si putem suporta mizerii,mirosuri,bacterii,mucegaiuri si pe deasupra suntem nevoiti sa va suportam si arogantele voastre.Rusineee!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: