spot_img
11.2 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesCEO are termen 2 săptămâni să cumpere certificatele de CO2

  CEO are termen 2 săptămâni să cumpere certificatele de CO2

  Complexul Energetic Oltenia mai are la dispoziție numai două săptămâni, pentru a achita certificatele de CO2 pentru producția de energie electrică aferentă anului trecut.

  Până la data de 30 aprilie este termenul de conformare pentru achiziția certificatelor de CO2 pentru anul trecut. Cea mai mare parte a taxei de poluare a fost, însă, achitată anul trecut. În 2023 a fost primit și un ajutor de 92 de milioane de lei, cheltuit și pentru certificatele aferente producției din 2022. Compania energetică va mai încasa, până la finalul acestui an, încă un ajutor de stat de 180 de milioane de euro, tot pentru plata certificatelor de CO2, aferente producției de energie din anul 2023.

  Complexul Energetic Oltenia funcționează, în momentul de față, cu un total de 4 grupuri energetice la Rovinari, Turceni și la Ișalnița. La Sucursala Electrocentrale de la Rovinari sunt în funcțiune două grupuri energetice. De asemenea, la Termocentrala de la Turceni este pornit un grup, iar la Termocentrala de la Ișalnița un grup. Producția medie este de 800 – 900 de MWh. Complexul Energetic Oltenia produce peste 85% din energia pe bază de cărbune din țara noastră.

  Tot pe cărbune funcționează câteva Centrale Termice din țară, care produc energie în cogenerare și Complexul Energetic Hunedoara. Cantitatea este însă nesemnificativă, raportat la producția de la Complexul Energetic Oltenia. Aici sunt funcționale 7 grupuri energetice, însă numai patru sunt folosite în mod curent pentru producerea de curent electric.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: