spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăCulturaCu cât se vinde o fotografie originală cu Constantin Brâncuși

  Cu cât se vinde o fotografie originală cu Constantin Brâncuși

  O fotografie originală cu Constantin Brâncuși este scoasă la vânzare de către Casa Dde Licitații „Historic“ la prețul de pornire de 2.500 de euro. Este o vorba de o fotografie realizată în data de 10 mai 1938 de medicul veterinar Marcu Micu, pe terenul de sport din marginea râului Jiului, cu ocazia desfășurării festivităților dedicate Zile Regelui.
  Autoritățile culturale din Gorj pot participa la licitație pentru a obține o fotografie originală cu marele sculptor.
  „Constantin Brâncuși la amplasarea Mesei Tăcerii, fotografie – Piesă extrem de rară
  Preţ de pornire 2.500,00 €
  Fotografie originală de epocă tip carte poștală în care este înfățișat sculptorul Constantin Brâncuși la amplasarea Mesei Tăcerii în Grădina Publică a orașului Târgu-Jiu.
  Fotografie executată de Marcu Micu, 1938.
  Planul proiectului a fost realizat de arhitectul Rebhuhn, directorul Parcurilor Capitalei, care întocmise de altfel şi planurile aleii din Grădina Publică.
  Inaugurarea întregului ansamblu a avut loc data de 27 Octombrie 1938, printr-o procesiune de amploare, la care au participat înalți oficiali, ofițeri, reprezentanți ai Casei Regale și ai clerului, dar și comunitatea locală. Deși era preconizată pentru luna septembrie a anului 1938, inaugurarea ansamblului a fost amânată de mai multe ori. Nenorocul face ca Brâncuși să se îmbolnăvească și să fie nevoit să plece la București, apoi la Paris, pentru a nu se mai întoarce în țară niciodată, din cauza izbucnirii războiului. Astfel, el nu a reușit niciodată să vadă ansamblul său în întregime, motiv pentru care credem că este ultima forografie cu Constantin Brancusi în România.
  Piesa face parte din Licitația Avangarda Literara si Artistica – 22 și 24 noiembrie“, se arată pe pagina de Facebook a Casei de licitații.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: