spot_img
13.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăEducatieDelegația liceelor propuse spre comasare, acuzată de dezinformarea ministrului

  Delegația liceelor propuse spre comasare, acuzată de dezinformarea ministrului

  O delegație a profesorilor de la cinci licee din Târgu Jiu, care ar urma să fie supuse reorganizării au fost, săptămâna trecută, în audiență la ministrul Educației. Dana Constantinescu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a comunicat că ministrul a fost dezinformat.

  „O delegație a acestor licee a fost prezentă joi, la Ministerul Educației, însoțită de o doamnă lider de sindicat. Au transmis niște informații false ministrului Educației. I-au spus inclusiv faptul că eu am promis clădirea de la Liceul Auto Universității Constantin Brâncuși. Aș vrea să reamintesc că clădirile aparțin Primăriei municipiului Târgu Jiu. Nu le poate da Inspectoratul Școlar nimănui“.

  Clădirile Liceului Auto vor fi puse la dispoziția Primăriei

  Șefa învățământului din Gorj a explicat cum vor funcționa liceele propuse reorganizării: „Cei de la Liceul Energetic să fie absorbiți de Liceul Tehnologic nr. 2 și acea clădire va rămâne disponibilă. Cei de la Liceul Auto, împreună cu cei de la Henri Coandă și Mincu să funcționeze în clădirea de la Liceul Ion Mincu și Henri Coandă. Clasele de liceu să funcționeze într-una dintre clădirile și clasele de post liceală și de școală profesională să funcționeze în cealaltă clădire. Clădirile Liceului Autor să rămână autorității locale pentru a le valorifica.

  Nu se desființează și se închide nimic. Pur și simplu se ia totul și se așează într-o altă locație. Dacă s-ar închide, asta ar însemna că toți oamenii pleacă acasă. Nimeni nu pleacă acasă, nici măcar acel personal auxiliar și nedidactic, care a fost supranormat și a fost angajat abuziv în anii trecuți“.

  Se așteaptă avizul ARACIP pentru reorganizare

  Inspectoratul Școlar Județean Gorj așteaptă avizul ARACIP. „Am trimis la ARACIP documentația și, pur și simplu, așteptăm o rezoluție. Dacă ARACIPT va trimite avizul de legalitate, atunci ministrul Educației va emite un ordin, prin care se va naște o nouă unitate școlară cu personalitate juridică în privința celor trei licee din partea de nord și în privința Liceului Tehnologic nr. 2 și a Liceului Energetic nu s-ar modifica personalitatea juridica, pentru că, în acest caz, va fi o fuziune prin absorbție. Liceul nr. 2 ar absorbi Liceul Energetic. Decizia nu este la noi. Am respectat toată legislația în vigoare și am făcut o propunere“, a mai spus șefa ISJ Gorj.

  Aceasta a mai precizat că toți profesorii din liceele propuse spre reorganizare au multe ore suplimentare: „Toți profesorii din aceste cinci licee propuse spre reorganizare au foarte multe ore suplimentare. Un număr rezonabil de profesori din astfel de licee au început să-și dea seama că o reorganizare este ceea ce au nevoie și că s-au săturat că nu au cui să predea.

  Aducerea unităților de învățământ sub aceeași unitate școlară cu personalitate juridică ar reprezenta un număr mare de elevi și automat un cost standard ridicat. Ideea reorganizării nu este nouă. Dacă nu facem nimic și doar plimbăm hârtii și ne numim inspectori generali, înseamnă că suntem oameni a căror singură dorință este de a ocupa o funcție“. (Dana Constantinescu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj)

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!