spot_img
20.4 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesElevii gorjeni, ași în ale gastronomiei

    Elevii gorjeni, ași în ale gastronomiei

    10 elevi ai Colegiului Economic „Virgil Madgearu”, finaliştii concursului Ucenic Chef s-au încumetat să se bată în reţete etalon, reprezentative pentru talentul şi pasiunea cu care vor să urmeze arta culinară. Liceenii au îmbrăţişat ocazia inedită şi nu au regretat.

    Nu poate fi decât o experienţă benefică pe viitor pentru finaliştii concursului Ucenic Chef, au spus din start gazdele. Organizatorii au avut grijă ca participanţilor, elevi de la C.E. „Virgil Madgearu”, să nu le lipsească nimic, nici măcar curajul cu care i-au depăşit chiar şi pe bucătarii consacraţi. „Am încercat să găsesc în tot oraşul 15 bucătari să vină lângă mine şi nu au avut curajul. Târgu-Jiul este un oraş mic, dar sperăm să îl facem cunoscut, să mergem în toată ţara şi să se audă că şi aici sunt ucenici talentaţi”, a declarat unul dintre organizatori. Ca şi în etapele precedente, participanţii din finală au tras meniurile la sorţi şi au pornit în pregătirea lor cu dibăcie, imaginaţie şi încredere. Pentru reuşita reţetelor, viitorii masterchefi au avut la dispoziţie jumătate de oră. Deşi emoţiile le-au dat unele bătăi de cap, concurenţii au încercat să demonstreze că se pot ridica la înălţime. Nici juriul nu a părut dezamăgit, ci dimpotrivă, a apreciat îndrăzneala şi inspiraţia concurenţilor, care ai dorit să încerce ceva nou. „Este a doua ediţie de când facem acest lucru şi ne încântă că vin cu idei noi, vor să se depăşească .I-am mai întâlnit şi la cursuri şi cel mai important este să le placă ceea ce fac”, a declarat un reprezentant al juriului, un Chef consacrat. Cu unele emoţii, ucenicii au spus că vor da ce au ei mai bun la concurs. „O să încerc să fiu cât mai atentă la preparat”, a spus o concurentă. „Mi-am propus să fac piure cu piept de curcan şi smântână, separate din morcov şi broccoli. Este o reţetă luată dintr-o carte şi vreau să cred că îmi va reuşi. Este concurenţă foarte mare, dar pe viitor mă tentează o carieră în domeniu”, a subliniat o altă competitoare. „Reţeta mea nu este extrem de grea şi sper să iasă bine, normal că aspir la titlu, dar este important în primul rând să mă aflu aici”, a conchis un tânăr ucenic. Mentorii elevilor spun că organizarea unor astfel de competiţii serveşte unui singur scop, să facă din ucenicii de astăzi, masterii de mâine. Drumul între ele este lung, aşa că orice experienţă contează. Unde mai pui că ideea a aparţinut de la bun început elevilor, care şi-au dorit să poată experimenta întrun concurs lecţiile primite. Conducerea Colegiului Economic „Virgil Madgearu”, a ţinut să evidenţieze importanţa unui concurs de profil. „Sperăm ca nu doar premiile să reflecte utilitatea concursului, ci şi deprinderile pe care ucenicii şi le formează la competiţia gastronomică”, a declarat directorul colegiului, Petre Ciungu. Început la Colegiul Economic concursul gastronomic a demonstrat că tinerii sunt interesaţi de o carieră în domeniu, dar sunt conştienţi că au de muncit mult. Din 16 participanţi, în finală au rămas 10, iar pentru toţi, prezenţa în bucătăria unui restaurant de elită din Târgu-Jiu, s-a dovedit una de neuitat.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: