spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesEneli, târgujianca talentată care a cucerit topurile muzicale! „Contează cum simt oamenii...

  Eneli, târgujianca talentată care a cucerit topurile muzicale! „Contează cum simt oamenii muzica pe care o scriu. Fiecare melodie are o poveste”

  eneli-3Ileana Popescu este o frumoasă și talentată tânără din municipiul Târgu-Jiu. Deși are doar 21 de ani, Eneli, așa cum o știu cei care îi ascultă muzica, își compune singură piesele și spune că versurile melodiilor sale sunt scrise cu sinceritate. „Tot ce cânt este scris și compus de mine, consider că nu pot transmite ceva ce nu simt. Fiecare melodie are o poveste în spate, chiar și „Mhm Mhm”. O poveste reală. (…) Am două locuri în care mă întorc mereu, atunci când lucrurile nu merg așa cum aș fi vrut: Dumnezeu și muzica”, a spus Eneli.

  Reporter: Ileana, când ai descoperit că ai talent la muzică?

  Ileana Popescu „Eneli”: Totul a început în urmă cu șapte ani, atunci când m-am înscris la Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu (orașul meu natal). Mai târziu, în clasa a XI-a, am urmat niște cursuri de canto timp de aproape un an, la o școală privată din București. În 2010, am început să postez videoclipuri online pe Youtube, apoi am susținut și câteva concerte în oraș, alături de trupa din care făceam parte. Pot spune doar că am șansa de a avea o familie minunată, pe care o iubesc și care m-a susținut mereu din acest punct de vedere.

  Rep.: Ce alte studii ai?

  Eneli: Sunt studentă în anul III, la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București, unde studiez Comunicare și Relații Publice.

  eneli-1Rep.: La Târgu-Jiu ai activat într-o trupă? Ce îți amintești din perioada aceea?

  Eneli: Am fost solistă în două trupe, prima s-a numit Paperglass, iar cea de-a doua s-a numit Seventh Zone. Într-adevăr, am cântat alături de Filip Cârciumaru, el era chitaristul trupei. Cred că un an au durat cele două colaborări, însă am continuat să cânt alături de el și după ce nu au mai existat cele două trupe, fiindcă ne-am înțeles foarte bine. Îmi amintesc că lucram mult și repetam până ieșea totul așa cum ne doream. Eram ca o familie. Când privesc în urmă, sunt lucruri și experiențe pe care nu le-aș schimba pentru nimic.

  Rep.: Când ai plecat la București și cum au început colaborările care te-au adus în marile topuri?

  Eneli: În 2014 m-am mutat în București pentru a începe studiile universitare. Aici am cunoscut oameni din industrie, cu care am colaborat la diverse piese („Like the sun”, „We are one”, „Wrong or Right”, „Close the deal”), printre care și „Mhm Mhm”.

  Rep.: Cum s-a „născut” Eneli?

  Eneli: A fost o idee spontană, voiam să fie un nume care să mă reprezinte și care să însemne ceva pentru mine.

  eneli-4Rep.: Ce ne poți spune despre piesa „Mhm mhm”?

  Eneli: Am scris piesa în câteva minute. La fel ca în cazul alegerii numelui, a fost foarte spontan totul. Tot ce cânt este scris și compus de mine, consider că nu pot transmite ceva ce nu simt. Fiecare melodie are o poveste în spate, chiar și „Mhm Mhm”. O poveste reală. Nu m-am gândit nicio clipă că ar putea ajunge în topuri, însă s-a întâmplat. Și nu am fost atât de entuziasmată pentru faptul că a avut un succes enorm, ci mai mult pentru faptul că oamenii chiar au apreciat această piesă. Pentru mine contează foarte mult cum simt oamenii muzica pe care o scriu.

  Rep.: Acum tocmai ce ai lansat o nouă melodie. Cum a fost primită de public? Care este povestea ei?

  Eneli: Sunt mândră de tot ceea ce fac, indiferent de genul piesei pe care o cânt. Am decis să lansez melodia aceasta, fiindcă țin foarte mult la ea. Nu este comercială și nici nu mi-am dorit să fie. Este probabil cea mai sinceră de până acum. Am învățat multe în timpul în care scriam. Am învățat că oamenii sunt ceea ce noi decidem să vedem în ei și deseori trăim și ne alimentăm cu iluzii. Am învățat că sinceritatea și încrederea nu le poți vinde. Și am mai învățat că e frumos să ierți și să mergi mai departe. Niciodată nu am privit înapoi, în momentul în care am plecat. Și am lăsat în urmă multe până acum… chiar și oameni. Am două „locuri” în care mă întorc mereu, atunci când lucrurile nu merg așa cum aș fi vrut: Dumnezeu și muzica.

  eneli-2Rep.: Ce face Eneli/Ileana la București? În afară de muzică, te mai ocupi cu altceva?

  Eneli: Am lucrat în anul II de facultate, momentan nu mai lucrez. Anul acesta mă voi concentra pe examenul de licență și cu siguranță, voi face în paralel și muzică.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: