spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăCulturaExpoziția „Lost in Transition“, vernisată la Galeria Municipală de Artă. „Privitorul are...

  Expoziția „Lost in Transition“, vernisată la Galeria Municipală de Artă. „Privitorul are șansa să descopere în fiecare secundă ceva nou“


  Expoziția „Lost in Transition“ a artistului plastic Armand Land a fost vernisată joi, 17 noiembrie, la Galeriile Municipale de Artă. Expoziția cuprinde 28 de lucrări realizate de artistul plastic în ultimii cinci ani de zile.

  Armand Land a dezvăluit că „Sunt lucrări care aduc în ochii iubitorilor de artă toate situațiile mai fericite sau mai puțin fericite din ultimii ani. Lucrările aparțin stilului neoexpresionism abstract, cu influențe pop art, un stil american, care a avut un foarte mare succes peste Ocean în că din anii 80.

  Sunt experiențe personale. Eu pictez trăiri și sentimente, dar asta nu înseamnă că sunt doar ale mele. Fiecare pate fi pătruns de aceste mesaje. Fiecare dintre noi, privind aceste lucrări, se poate identifica cu anumite situații sau mesaje care sunt reprezentate pe simeze. Îmi place să aduc multă culoare în lucrările mele și foarte multe imagini, iar majoritatea cuprind și un text, pentru a face acea poveste mai descifrabilă, să ajut la descifrarea mesajului. Semiotica din lucrări ține nu doar de imaginea în sine, ci și de textul care este în spatele acelei imagini. Privitorului i se dă posibilitatea să aibă un punct de plecare și să-și creeze un adevărat univers în jurul lucrării. Sunt lucrări de factură postmodernă, iar privitorul are șansa să descopere în fiecare secundă câte ceva nou. Este povestea care are în spate și alte povești“.


  Florin Gheorghiu, curatorul expoziției, a spus că creațiile lui Armand Land trebuie reanalizate pentru a-i descoperi înțelesurile: „El nu a adus o expoziție, ci a adus două expoziții ca, număr de lucrări, iar în privința conținutului hermeneutic, fiecare lucrare prezintă un bagaj care te lasă să trăiești titlul afișului: «Pierdut în tranziție»
  Vă invit să reconsumați, să refiltrați, să descoperiți macroinfinit în microinfinit, detaliu în ansamblu, mesaj, conținut, culoare, compoziție, toate sub devizul neoexpresionismului. Este o expoziție care, din punct de vedere calitativ, va trebui să ajungă în marile orașe“.

  Lucrările se vor afla pe simezele Galeriei Municipale de Artă timp de două săptămâni.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: