spot_img
31.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăCulturaExpoziție în memoria sculptorului gorjean Paul Popescu

  Expoziție în memoria sculptorului gorjean Paul Popescu

  Expoziția „Pasărea cu aripi de plumb“ dedicată sculptorului gorjean Paul Popescu va fi vernisată joi, 18 noiembrie, în ziua în care artistul ar fi împlinit vârsta de 60 de ani, la Galeria de Artă Târgu Jiu. Evenimentul va avea loc la ora 15,00.

  „Poimâine, joi, 18 noiembrie, e ziua Lui. Ar fi împlinit… 60 de ani. Vă așteptăm pe toți la Galeriile de Artă Târgu-Jiu din str. Traian, nr 27, la întâlnirea cu opera lui și cu a câtorva dintre prietenii care-i sunt aproape la o așa zi, în Amintire. Întâlnirea va fi mai toată ziua, mai cu seamă spre ora 15, respectându-ne între noi, dar mai ales asumându-ne condițiile impuse de timpurile nefaste pe care le petrecem“, a transmis publicistul Vasile Vasiescu.

  A fost președintele UAP Târgu Jiu

   

  Sculptorul gorjean Paul Popescu s-a stins din viaţă pe data de 7 mai 2021, la vârsta de 59 de ani. Acesta s-a luptat în ultima perioadă cu cancerul. Paul Popescu se mutase de mai mulţi ani într-o localitate din apropierea Capitalei, după ce devenise indezirabil pentru autorităţile din perioada respectivă din municipiul Târgu Jiu.

  Paul Popescu a fost profesor la Liceul de Arte din Târgu Jiu, director al Centrului de cercetare „Constantin Brâncuşi“, poziţie din care a organizat primele tabere de sculptură, şi preşedinte al filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiştilor Plastici. Sculptorul a lăsat municipiului o serie de lucrări, cele mai multe din ciclul „Zborul“, temă de care era captivat. Acesta a câștigat și numeroase premii internaționale.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: