spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesGorj: 16 mii de măști la peste 34 de mii de elevi

  Gorj: 16 mii de măști la peste 34 de mii de elevi

  Fără teste și măști pentru mai puțin de jumătate din elevii gorjeni, oficialii speră ca școlile să treacă cu bine peste acest val cinci al pandemiei. Grija mimată pentru educație este dată de gol de măsurile luate. În lipsa unor decizii ferme, autoritățile aruncă toată responsabilitatea în spatele părinților. „Recomandarea este foarte clară nu numai pentru elevi și profesori, ci și pentru părinti de a nu își trimite copiii la scoală dacă au cele mai mici simptome specifice”, transmite ministrul Sorin Câmpeanu.

  În Gorj au fost distribuite 16.000 de măști în condițiile în care numărul școlarilor depășește cifra 60 de mii. Pentru a scoate cămașa, Ministerul a transmis că din schema gratuităților se scad preșcolarii și elevii de la seral. Chiar și așa numărul beneficiarilor ar fi de 34.328 de elevi. Reprezentanții  Inspectoratului Școlar Gorj au comunicat că aceste măști vor fi folosite doar în cazuri de urgență.

  “Școala asigură măști în situațiile de forță majoră: elevul și-a uitat masca, a rupt-o. Școlile primesc procentual un număr de măști, ulterior urmând să fie distribuite de unitățile de învățământ unde este cazul”, a transmis purtătorul de cuvânt al instituției.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: